Hlavní obsah

VIDEO: Sudová pokřtila vrtulník a řádila s dalšími lyžaři na vodě

VRANÉ NAD VLTAVOU

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová v úterý pokřtila před zraky novinářů a ostatních členů E-on týmu vrtulník. Předtím si stihla vyzkoušet i s kolegy Kateřinou Neumannovou, Jakubem Jandou a Martinem Koukalem jízdu na vodních lyžích.

Foto: Petr Horník, Právo

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová křtí vrtulník záchranné služby.

Článek
Fotogalerie

Helikoptéra nese označení OK - NIKola a bude nadále sloužit záchranné službě v Brně. Její kmotrou se stala právě akrobatická lyžařka Nikola Sudová a to hlavně díky své přezdívce „slečna helikoptéra“, kterou jí přinesl při jízdě v boulích často používaný skok.

„Přeji jí, aby zachránila co nejvíc životů,“ popřála lyžařka na pontonu uprostřed Vltavy, kde vrtulník přistál. Sama tento dopravní prostředek občas využívá kvůli rychlé dopravě na místo tréninku. Ještě v úterý možná poletí do Štítů zpět na soustředění, kde trénuje převážně skoky před nadcházejícími olympijskými hrami.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová lyžoval na vodě foto: Právo/Právo/Petr Horník

Její jízda na vodních lyžích dala tušit, že její koleno, které si lehce poranila při závodech Světového poháru v Deer Walley na konci ledna, je v pořádku. Sama to později potvrdila. „Pan Kolář zjistil, že to není tak závažné, aby se do toho muselo zasahovat operativně a doporučil mi speciální cviky na zpevnění svalů, aby se ten meniskus tolik nezatěžoval,“ upřesnila svůj aktuální zdravotní stav čerstvá kmotra.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová křtí vrtulník záchranné služby.foto: Právo/Petr Horník

Koukala vodní lyže bavily

„Na normálních lyžích, když se dostanete do nákleku, tak vás lyžáky zbrzdí, ale tady nejsou, takže propadáte. Byla to zajímavá zkušenost, ale zůstanu u těch zimních,“ přiblížila své bezprostřední dojmy jezdkyně v boulích.

Bežec na lyžích Martin Koukal lyžoval na vodě foto: Právo/Právo/Petr Horník

Sníh za vodu vyměnila i další česká naděje pro olympijské hry ve Vancouveru v roce 2010, běžec na lyžích Martin Koukal. „Na vodních lyžích jsem jel poprvé a bavilo mě to,“ řekl novinářům rodák z Nového Města na Moravě, který v srpnu očekává druhého potomka.

Jako většina kolegů zvolil náčiní, se kterým má více zkušeností. „Lyže jsou mi bližší a jejich ovládání je pro mě přirozenější, takže jsem se na nich cítil jistější. Na wakeboardu by se člověk potřeboval víc rozjezdit,“ upřesnil Koukal.

Reklama