Hlavní obsah

Utkání hvězd MLB opět vyhráli baseballisté Americké ligy

ST. LOUIS

Baseballisté Americké ligy opět potvrdili svou nadvládu v Utkání hvězd zámořské soutěže MLB. Své rivaly z Národní ligy porazili 4:3 a připsali si tak již své 12. vítězství z posledních 13 zápasů. V roce 2002 skončil duel remízou. Rozhodující bod zařídil v 8. směně doběhem Adam Jones.

Foto: ČTK/AP

Curtis Granderson (vpravo) a Edwin Jackson se radují z vítězství týmu Americké ligy

Článek

Hvězdou utkání se stal Carl Crawford z Tampy Bay, který k výhře přispěl senzačním chycením povedeného odpalu Brada Hawkeho, který se již těšil na homerun, čímž by dostal Národní ligu v 7. směně do vedení. "Byl to jednoznačně nejlepší zákrok, jaký jsem kdy udělal. Už jsem si myslel, že to chytit nepůjde. Utkání se blížilo ke svému konci a mohlo být všechno jinak. Splnil jsem svou úlohu," uvedl Crawford, který se v Utkání hvězd představil potřetí.

Hráčům Národní ligy se nedařily odpaly. Všechny své body zaznamenali již ve 2. směně, následně 22 ze svých 24 odpalů namířili mimo výseč hřiště.

Zatímco minulé Utkání hvězd bylo nejdelší v historii, tentokráte se hrálo 2 hodiny a 31 minut, což byla nejkratší doba od roku 1988.

Zápas začal slavnostním úvodním nadhozem z ruky prezidenta Baracka Obamy. Ten na hřiště přišel sportovně oblečený s logem svého oblíbeného celku Chicaga White Sox na své bundě. Stal se tak teprve čtvrtým americkým prezidentem, který se podílel na zahajovacím ceremoniálu, když následoval příklad Johna F. Kennedyho, Richarda Nixona a Geralda Forda.

Utkání hvězd baseballové MLB:
Americká liga - Národní liga 4:3.

Reklama