Hlavní obsah

Kraj je smířený s faktem, že už boxovat nebude

PRAHA

Od posledního zápasu profesionálního boxera Rudolfa Kraje už uplynulo téměř devět měsíců a je prakticky jisté, že prohra s Italem Giacobbem Fragomenim v boji o titul mistra světa organizace WBC v polotěžké váhové kategorii byla posledním duelem, do kterého stříbrný medailista z olympijských her v Sydney nastoupil. Jedenatřicetiletý Kraj totiž následně skončil v německé stáji Sportlight boxing a plně se začal věnovat podnikání.

Foto: PRÁVO

Boxer Rudolf Kraj

Článek

V rodném Mělníku provozuje sportovní centrum a hotel a box šel stranou. "Jak se teď cítím? Jako podnikatel," řekl Kraj ČTK. V jeho fitness centru sice boxerský ring nechybí, ale majitel areálu do něj nechodí. "Tak dvakrát týdne si jdu zacvičit, ale jen tak pro sebe. Boxovat nechodím. To si spíše jdu zahrát tenis," přiznal přední český boxer minulých let.

Jeho aktivní kariéru ukončila jediná porážka v profiringu. Po čtrnácti výhrách v Itálii prohrál na body s Fragomenim a nyní to vypadá, že k šestnáctému duelu již nikdy nenastoupí. "Kdybych dostal nabídku, tak bych se mohl eventuálně vrátit. Ale nevím nevím. Už s tím nepočítám," uvedl Kraj.

Krátce po říjnové prohře v titulovém zápase sice dostal nabídku od německé stáje Sauerland, ale ke spolupráci nakonec nedošlo. "Nabídli mi méně, než jsem si představoval. Chtěli, abych boxoval první lehký zápas a pak o titul, ale já jsem chtěl alespoň 20 000 eur za zápas," řekl Kraj. Přibližně půl miliónu korun je totiž podle něj cena, za kterou se mu vyplatí boxovat. "Musím zaplatit trenéra, soustředění, pak daně...," vysvětlil.

Momentálně je tak smířený s tím, že už boxovat nebude. "Nijak zvláštně nad tím nepřemýšlím. Ale počítám s tím. To by musela přijít nabídka, která by měl přemluvila," pousmál se Kraj.

Reklama