Hlavní obsah

Střelec Januš: Je to bomba! Vrátil jsem se a válcuju mladíky

Miroslav Januš si na mistrovství Evropy v Chorvatském Osijeku vystřílel ve střelbě malorážkou na běžící terč zlato a přispěl navíc k zisku bronzu družstva. Šestatřicetiletý veterán si na jihu Evropy stěžoval hlavně na velké teplo během závodu. „Po každé ráně jsem si otíral pot. Mám propocený i kožený střelecký kabát, což se stává málokdy,“ přiznal zkušený střelec Januš.

Foto: Pavel Bittner/Dukla Plzeň

Sportovní střelec Miroslav Januš

Článek

Co pro vás sto desátá medaile z velkých střeleckých soutěží znamená?

Je to bomba! Vrátil jsem se a válcuju skoro ve čtyřiceti dvacetileté mladíky. Ale že mám těch medailí tolik, to už ani nepočítám a nedělám mezi nimi rozdíl.

Jak vůbec závod v Osijeku probíhal?

Především bylo hrozné vedro. Po každé ráně jsem si otíral pot. Mám propocený i kožený střelecký kabát, což se stává málokdy. Je to paradox, protože loni v říjnu na mistrovství světa v Plzni jsme se klepali zimou.

S dosaženým nástřelem jste spokojený?

No... Pryč jsou doby, kdy jsem nastřílel 593 bodů a byl zklamaný. Běžící terč skomírá, máme málo závodů a na výsledcích je to znát. Na každém z nás byla viditelná i nervozita. Vždyť od únorové vzduchovkové Evropy v Praze jsme vlastně nestříleli velký závod.

Vyhrál jste o bod, takže to asi byly nervy do poslední rány...

Já soupeře moc nesledoval. V úterý v pomalých bězích jsem dal 297, když  mi ke dvěma desítkám pomohlo kalibrování od rozhodčích. V rychlých bězích jsem pokazil asi dvacátou ránu, byla z toho osmička a to mě otrávilo. Říkal jsem si, že dřu a takhle to dopadne... Ale zase to pomohlo v tom, že jsem závod dostřílel v klidu, s desítkami a těch 293 bodů nakonec stačilo po delším čase na individuální zlato.

Co očekáváte od čtvrtečních smíšených běhů?

Ty mi moc nejdou. Uvidíme, co se s tím dá dělat. Pojedete v srpnu na mistrovství světa do Finska?

Svaz nemá peníze, ale pomůže Dukla, takže pojedeme. Tam se střílí malorážka i vzduchovka. Budeme rozehřátí, takže i výsledky by měly být lepší.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články