Hlavní obsah

Dopující biatlonistka Jurjevová už chce být potrestána

MOSKVA

Ruská biatlonistka Jekatěrina Jurjevová se nemůže dočkat, až nad ní Mezinárodní biatlonová unie (IBU) vynese svůj verdikt. Jurjevová stejně jako její reprezentační kolegové Albina Achatovová a Dmitrij Jarošenko byli před půl rokem přistiženi při dopování, ale stále nevědí, jaký je za to stihne trest.

Článek

"IBU by mě už měla konečně potrestat, jestli to považuje za nutné. Nikdo si nedokáže představit, jaké je pro člověka psychické vypětí, když neví, na čem je," řekla Jurjevová ruskému deníku Sport Express.

Ruské biatlonové trio mělo pozitivní dopingové testy na zakázanou látku EPO v prosincových závodech Světového poháru v Östersundu. IBU doping potvrdila v únoru a zakázala hříšníkům činnost.

Původně se očekávalo, že jasno o jejich trestu bude koncem března, kvůli různým termínovým kolizím však zatím speciální komise neukončila své šetření. K tomu by mělo dojít koncem příštího týdne a až poté bude moci mezinárodní unie vynést ortel.

Očekává se, že Achatovová a Jurjevová, jež byla v době vypuknutí skandálu vedoucí ženou SP, dostanou dvouleté tresty. Jarošenkův distanc by měl být vzhledem k jeho více pozitivním testům dvojnásobný. Ačkoli jim vážně hrozí několikaleté přerušení kariéry, připravují se obě ženy s reprezentačním týmem na olympijské hry ve Vancouveru, o něž zřejmě přijdou.

Reklama