Hlavní obsah

Nečekaný konec! Světová jednička to balí, bude maminkou

Káhira/Praha

Pořádné překvapení nachystala fanouškům světová squashová jednička, když ukončila kariéru. Přitom ještě nedávno tvrdila, že s raketou na kurtu se cítí nejpohodlněji v životě. Jednatřicetiletá Raneem El Welilyová nyní prozradila důvod svého nečekaného kroku, stane se totiž maminkou. „Hrála jsem mnoho let a dosáhla celé řady věci, o kterých se mi ani nesnilo. Je nejlepší čas začít novou kapitolu," prohlásila s úsměvem El Welilyová.

Foto: Profimedia.cz

Squashová legenda Raneem El Welilyová bude maminkou, ukončila kvůli tomu kariéru.

Článek

Squashová královna oznámila novinku po telefonu moderátorce televizní stanice Al Qahira Al Aan El Hadidyové. Prozradila jí, že mnoho fanoušků nedovede pochopit její náhlý odchod z profesionální scény a ráda by jim vzkázala, že kvůli těhotenství vlastně ani neměla na výběr. „Vždy jsem chtěla být matkou, takže to loučení není hořké, nýbrž sladké," uvedla.

Moderátorka se El Welilyové také zeptala na možnost návratu na kurty, jak to občas dělají jiné sportovkyně. „To ve squashi není reálné. Nevyděláme si tolik peněz jako tenistky, které díky tomu mají možnost cestovat s celými doprovodnými týmy a mohou se tak o své děti snáze starat. Kdybych se tak v budoucnu ke squashi chtěla vrátit, musela bych cestovat bez dětí, což určitě není to, po čem toužím," vysvětlila El Welilyová.

Ta se stala první hráčkou z arabského světa, která se dostala na pozici světové jedničky. Na pomyslný trůn poprvé usedla v roce 2015 a v čele žebříčku strávila s přestávkami celkem 23 měsíců. Během kariéry vyhrála 24 turnajů, včetně mistrovství světa v roce 2017.

Jejím partnerem je úřadující světový šampion Tarek Momen. Po jeho listopadovém triumfu se s El Welilyovou zapsal jako první „zlatý" manželský pár v historii do Guinnessovy knihy rekordů.

Reklama