Hlavní obsah

Stříbrná pistolářka Marušková: Nejlepší sezóna od Atén

Nejlepší česká pistolářka Lenka Marušková (24) potvrdila na mistrovství Evropy výbornou letošní formu. K únorovému bronzu z ME ve vzduchové pistoli v Praze přidala v neděli na ME v kulových zbraních v Osijeku stříbro ve sportovní pistoli. Závod sice nezačala nejlépe, ale závěr měla opět excelentní, což potvrdila i v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Jaká byla cesta ke stříbrné medaili ve sportovní pistoli?

Hodně náročná. Asi jsem to před šampionátem přehnala s tréninkem, takže jsem do Osijeku přijela unavená. S trenérem Břetislavem Putnou jsme ale formu stihli vyladit v pravou chvíli. Přesto jsem s první částí, které říkáme mířená, nebyla bodově spokojená. Zato ta druhá, na figuru, byla parádní a 297 bodů je výborný výsledek.

Takže žádné komplikace...

Při střelbě na figuru jsem začala třemi padesátkami, což mě trochu vystrašilo. Bála jsem se, jestli ustojím závěr závodu. Trenér mi řekl, že to zvládnu, tak jsem mu uvěřila a vytáhla jsem to až na třetí místo. Ve finále, které nebylo nijak excelentní, protože umím i lepší, jsem se ještě posunula o stupínek výš na stříbro.

Také vám vadilo horké počasí?

S tím se tu pereme všichni. V sobotu na tréninku šla ale teplota dolů, foukal ostrý vítr. V neděli se to ustálilo na přijatelné teplotě i síle větru, ale podmínky jsou pro všechny stejné.

V únoru jste ve vzduchovce na mistrovství Evropy v Praze získala bronz, teď v Osijeku stříbro v libovolné pistoli. Jak hodnotíte končící sezónu?

Určitě patří k nejúspěšnějším po Olympiádě v Aténách, kde jsem byla stříbrná. Kromě dvou zmíněných medailí má i další ze Světového poháru a několik finále.

Co vás čeká v nejbližších dnech?

Sezóna skončila, takže dovolená. S manželem Davidem, který je i mým osobním trenérem se chystáme k rybníku Babylón a na toulky po Čechách. Chci poznat víc naši zemi.

Reklama