Hlavní obsah

Stolní tenisty čekají na ME Švédové, Maďaři a Belgičané

STUTTGART

Stolní tenisté se na zářijovém mistrovství Evropy družstev ve Stuttgartu střetnou ve skupině C postupně se Švédy, Maďary a s Belgičany. Šampionát se uskuteční od od 13. do 20. září a ženy budou mít ve skupině B za soupeřky Maďarsky, Polsky a Litevky. Rozhodlo o tom pondělní losování.

Článek

"Jsem spokojený a reálně to vidím na postup. Byl bych zklamaný, kdyby to nevyšlo," řekl ČTK po losu trenér mužů Tomáš Demek.

Porazit se dá podle Demka, který počítá s oporou Petrem Korbelem v týmu, každý ze soupeřů. "Maďaři mají vyrovnaný a nebezpečný mančaft, ale přes ně se dá přejít, stejně jako přes Belgičany," řekl Demek. Švédové, které dokázali Češi také porazit, by neměli mít ve svém středu Jörgena Perssona. "I tak budou Švédové nevyzpytatelným soupeřem, ale hratelným," dodal Demek.

Stolní tenisté získali v soutěži družstev dvě bronzové medaile za sebou na šampionátech v Courmayeuru 2003 a Aarhusu 2005. Pak ale sestoupili z elitní divize, do které se loni vrátili.

Svěřenkyně Miroslava Cecavy budou v Německu obhajovat sedmé místo z posledního šampionátu. Po soutěži družstev budou o medaile bojovat jednotlivci.

Losování:
Muži:
Skupina A: Německo, Dánsko, Francie, Španělsko,
Skupina B: Bělorusko, Rumunsko, Srbsko, Slovinsko,
Skupina C: ČR, Belgie, Švédsko, Maďarsko,
Skupina D: Rakousko, Rusko, Chorvatsko, Polsko.
Ženy:
Skuipna A: Německo, Nizozemsko, Itálie, Turecko,
Skupina B: ČR, Maďarsko, Polsko, Litva,
Skupina C: Chorvatsko, Rakousko, Bělorusko, Ukrajina,
Skupina D: Rumunsko, Španělsko, Francie, Rusko.

Reklama