Hlavní obsah

Střelkyni Maruškovou čeká po úspěšné sezóně odpočinek i škola

Veronika FeltováSport.cz

Skvělou sezónu má za sebou čtyřiadvacetiletá střelkyně Lenka Marušková. V únoru na evropském šampionátu v Praze získala bronz ve vzduchové pistoli a před pár dny do své sbírky přidala stříbrnou medaili ve sportovní pistoli, kterou vybojovala na ME v kulových zbraních v chorvatském Osijeku. "Je to moje nejúspěšnější sezóna po olympiádě v Aténách," přiznala Marušková.

Foto: Stanislav Zbyněk , ČTK

Lenka Marušková-Hyková se svými medailemi

Článek

"Už dlouho se mi nepodařilo získat tolik medailí. Kromě těch dvou z mistrovství Evropy, mám ještě bronz ze Světového poháru v Číně," pochvalovala si na čtvrteční tiskové konferenci úspěšný rok čtyřiadvacetiletá střelkyně. "Medaile mám doma ve vitríně, ale už se mi tam nevejdou. Budeme muset koupit takový nábytek, aby se mi tam vešly," odpovídala s úsměvem na tváři na otázku, kam si cenné kovy schovává.

Za své úspěchy Lenka Marušková děkuje nejen trenérům Břetislavu Putnovi a manželovi Davidovi, ale také lékařům. "V lednu mě seklo v zádech, spadla jsem na zem. Měsíc jsem netrénovala, chodila jsem na elektroléčbu, rehabilitaci a odpočívala. Dali mě ale do pořádku. Na evropský šampionát v Praze jsem se nominovala na poslední chvíli, a pak jsem tady vybojovala bronz," vzpomínala na začátek roku Marušková. "Nakonec mi ten odpočinek během sezóny pomohl."

Dovolená, učení a mistrovství republiky

Nyní se rodačka z Plzně těší na zaslouženou dovolenou. "Ve čtvrtek odpoledne pojedu za rodiči do Aše. Poté vyrazíme s manželem k rybníku Babylón, prý je to tam moc hezké. Tak už se moc těším. A nakonec zamíříme do jižních Čech na chalupu," líčila nejbližší plány Marušková.

"A možná na mě budou čekat také skripta a učení. Než jsem odjížděla na ME do Chorvatska, dávala jsem svázat svou absolventskou práci "Drogová prevence v České republice" a po návratu jsem ji šla odevzdat. Ve škole už mám všechno uzavřené, teď jen čekám na termín, kdy budu dělat absolutorium," prozradila studentka Vyšší odborné školy veřejnoprávní.

"Nejdříve to vypadalo, že školu dokončím už v září, ale vzhledem k tomu, že je nás nyní hodně, možná se závěrečné zkoušky posunou až na leden," vysvětlovala. "Abych se přiznala, z toho moc velkou radost nemám, protože bude zrovna vrcholit zimní sezóna. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne," dodala.

A co ještě stříbrnou medailistku z Atén 2004 letos ještě čeká? "Pistoli jsem už odložila a měsíc na ni nesáhnu. Do ruky ji vezmu až pár dní před mistrovstvím republiky, které se uskuteční v polovině září. Pak ji zase na nějakou dobu schovám. Vzduchovková sezóna mi začíná na konci listopadu," uzavřela Lenka Marušková.

Reklama

Související témata: