Hlavní obsah

Bronzový skeetař Sychra: Věděl jsem, že buď zastřílím, nebo vyhořím

PRAHA/OSIJEK

Čtyřicetiletý střelec Jan Sychra prožívá skvělou sezónu v brokové disciplíně skeet. V sobotu získal na mistrovství Evropy v Osijeku v soutěži jednotlivců bronz, když o stříbro přišel v rozstřelu. Pomohl však družstvu k titulu mistrů Evropy. "Od nás se čekají medaile vcelku pravidelně, ale titul mistra Evropy v té obrovské konkurenci, to je něco," radoval se Sychra.

Článek

Jak jste prožíval závod v Osijeku?

Hodně špatně. Tuhle novou střelnici nikdo neznal. Pozadí je hodně klamavé, některé terče ani nevidíte, k tomu vedro. Poprvé v životě jsem před prvním dnem závodu pořádně nespal. Snad jen tři hodiny. Také to v pátek bylo vidět. Pouštěl jsem lehké holuby. Nešlo mi to. Odcházel jsem hodně zklamaný.

V sobotu jste ale všechno srovnal. V čem byl takový obrat?

V pátek jsem hodil všechno za hlavu. Věděl jsem, že už není co ztratit. Řekl jsem si, že buď zastřílím a udělám v sobotu čistou padesátku ve zbytku základního závodu a bude nějaká šance na finále, nebo vyhořím. Šlo mi to dobře a dostal jsem se do finále. Tam jsem znovu zastřílel a dostal se do rozstřelu o stříbro. Asi se mnou pak Štěstěna ztratila trpělivost, protože jsem rozstřel prohrál hned první ránou.

Takže jste zklamaný?

Ale vůbec ne! Vždyť v pátek jsem byl na odpis. Mám z bronzu velikou radost. Po Mnichovu to je další letošní velký individuální úspěch. Tahle sezóna už je teď super.

A k tomu máte zlato společně s Leošem Hlaváčkem a Alešem Hutařem z týmové soutěže. Co pro vás znamená tahle medaile?

Strašně moc, protože to je pro mne první týmový titul mistra Evropy. Od nás se čekají medaile vcelku pravidelně, ale titul mistra Evropy v té obrovské konkurenci, to je něco. Skoro si toho zlata cením víc, než individuálního bronzu.

Dokážete se připravit na mistrovství světa v Mariboru, které je začátkem srpna?

Musím se připravit. Týden si odpočineme a pak do toho vletíme znovu. Střelnice v Mariboru je výborná, vyhovuje všem, tam budou padat velká čísla. Tak uvidíme, kam se prostřílím...

Reklama