Hlavní obsah

Badmintonista Koukal nepojede kvůli financím na mistrovství světa

PRAHA
Aktualizováno

Nejlepší český badmintonista Petr Koukal neodletí na mistrovství světa do Indie. Svoji neúčast na šampionátu v Hajdarábádu, který se koná od 10. do 16. srpna, zdůvodnil nedostatečnou výší příspěvku Českého badmintonového svazu.

Článek

"Myslím si, že i přes veškeré problémy spojené s nynější složitou ekonomickou situací by svaz měl být schopen kompletně zajistit účast minimálně dvěma nejlepším hráčům," uvedl v tiskovém prohlášení 47. hráč světa, který se měl v prvním kole MS střetnout se čtrnáctým nasazeným Tien Minh Nguyenem z Vietnamu. Svazová finanční podpora by prý nepokryla ani náklady na letenku do dějiště šampionátu.

Badmintonový svaz nabídl každému z elitní trojice domácích hráčů patnáct tisíc korun. Jan Vondra a Kristina Ludíková by měli na mistrovství světa hrát. Ostatní by si museli hradit veškeré náklady, proto budou na mistrovství chybět české páry ve čtyřhrách.

"Zájmem svazu je, aby nejlepší hráči startovali, ale ve finanční situaci, v jaké jsme, nemůžeme na jeden turnaj utratit x procent rozpočtu na celý rok," řekl ČTK předseda svazu Zdeněk Musil. "O výši příspěvku byli všichni hráči informováni dostatečně dopředu a měli dostatek času, aby si zajistili další zdroje," uvedl.

Podobně se například zachovala i Česká asociace stolního tenisu a cestu na mistrovství světa do Japonska si hradili Antonín Gavlas a Jakub Kleprlík, protože asociace neměla dostatek prostředků.

Koukal se od září chystá rozjet vlastní projekt přípravy na mistrovství Evropy 2010, v kterém počítá s účastí anglického trenéra a asijského sparingpartnera. "Je to jediná cesta, která mi může pomoci k dosažení mého snu - postupu do první světové desítky a zlaté medaili z evropského šampionátu," nastínil Koukal svůj plán.

Reklama

Související témata: