Hlavní obsah

Boxerský šampión Gatti prý spáchal sebevraždu, jeho žena je volná

RIO DE JANEIRO

Ve vyšetřování nedávného úmrtí bývalého profesionálního mistra světa v boxu Artura Gattiho nastal nečekaný zvrat. Brazilská policie původně obvinila z vraždy jeho manželku, ale po dvou týdnech došla k závěru, že sedmatřicetiletý Kanaďan spáchal sebevraždu oběšením. Soudce Ildete Verissimo de Lima vzápětí nařídil, aby byla třiadvacetiletá Brazilka Amanda Rodriguesová ihned propuštěna na svobodu.

Foto: Mary Godleski, ČTK/AP

Boxer Arturo Gatti

Článek

Italský rodák Gatti byl nalezen mrtev v letním bytě v přímořském letovisku Porto de Galinhas. Na hlavě a krku měl drobná poranění a stopy po škrcení. Na místě byla nalezena kabelka, jejíž ramínko bylo od krve. Policie hned následující den zatkla boxerovu manželku, která tělo našla, a podezřívala ji, že Gattiho uškrtila, když v opilosti usnul.

K jejímu zadržení vedly policisty rozpory v její výpovědi, když nebyla schopna vysvětlit, proč si deset hodin nevšimla manželovy smrti, přestože byla ve stejném apartmá.

"Policejní vyšetřování dospělo k závěru, že Arturo se zabil sám. Už předtím jsem říkal, že není možné, aby ona zneškodnila a uškrtila tak velkého muže," řekl agentuře AP obhájce Rodriguesové Celio Avelino.

Gatti ukončil předloni kariéru, během níž se stal v roce 1995 světovým šampionem organizace IBF v první lehké váze do 59 kg. O devět let později získal i pás WBC v lehké welterové váze do 63,5 kg. Mezi profesionály vyhrál 40 z 49 zápasů a jednatřicetkrát zvítězil k.o. V ringu se utkal i s hvězdami typu Floyda Mayweathera a Oscara de la Hoyi.

Reklama