Hlavní obsah

Vladimir Kličko si vybere soupeře mezi Povetkinem a Chambersem

MOSKVA

Boxerský šampión v těžké váze Vladimir Kličko zatím neví, proti komu a o jaký titul bude koncem roku bojovat. Ukrajinský profesionál se během srpna a září rozhodne, zda se 12. prosince v ringu postaví proti Alexanderu Povetkinovi z Ruska v boji o pás organizace IBF, nebo proti Američanovi Eddiemu Chambersovi a bude usilovat o titul organizace WBO, jak se původně čekalo.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko (vlevo)

Článek

"Já si vybírám, o který pás chci obhajovat. Rozhodnu se na základě nabídek," uvedl Kličko na svých internetových stránkách.

Chambers vyhrál v profiringu 36 zápasů, dvakrát více než Povetkin, ale jedinou porážku mu uštědřil právě Rus. Povetkin se jako amatér stal rovněž olympijským vítězem v těžké váze v Aténách 2004. S mladším z bratrské dvojice Kličků se měl Povetkin utkat již loni v prosinci, ale kvůli zraněné noze duel odvolal.

"Povetkin porazil Chamberse a je olympijským vítězem," odvětil Kličko na otázku, s kým by boxoval raději. "Ale na druhou stranu, Chambers vypadal dobře, když teď porazil Dimitrenka. Vyhrál více titulů než Povetkin, takže teprve uvidíme," dodal boxer.

Třiatřicetiletý Kličko obhájil oba tituly v červnu, kdy na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu porazil Ruslana Čagajeva z Uzbekistánu technickým k.o. po devátém kole.

Reklama