Hlavní obsah

Jezdecké všestrannosti v Pardubicích kraloval Rakušan Ambros

PARDUBICE

Rakouský olympionik Harald Ambros na koni O-Felitz vyhrál na pardubickém závodišti třídenní mezinárodní soutěž v jezdecké všestrannosti. V tříhvězdičkové soutěži CIC skončil český jezdec Petr Veselovský s Monarchou jedenáctý.

Článek

Ambros poznamenal, že si do Pardubic přijel pro vítězství. "A jsem moc spokojený, že se mi to povedlo," podotkl 65. jezdec světového žebříčku, jenž se řadil k hlavním favoritům. "O-Felitze mám teprve od března, ale má už za sebou několik výborných výsledků. Velmi dobrý výkon předvedl i tady. Škoda, že jsem se svým druhým koněm Quickem 2 nemohl nastoupit do krosu, ale O-Felitz mi vše vynahradil," dodal rakouský vítěz.

Závěrečný parkur nezměnil ani další medailisty. Druhou příčku si udržela Italka Luisa Palliová s koněm Axia II a třetí místo obsadila předloňská mistryně Evropy mladých jezdců Sabrine Mertensová s koněm Divolo z Německa.

Veselovský byl s jedenáctým místem spokojený. "Takhle nějak jsem si to představoval. Otestoval jsem si formu Monarchy před mistrovstvím Evropy. Určitě musíme přidat v rychlostní a fyzické přípravě, ale skoková probíhá podle představ. Skákal dobře. Takže to jde podle plánu," řekl Veselovský.

Druhý český reprezentant v nejtěžší soutěži Miloslav Příhoda s Oswaldem do parkuru po kondiční prověrce nenastoupil. Závod dokončilo 12 z 24 startujících.

Soutěž CCI** vyhrála Švédka Maria Bredbergová se Cinnamonem, stříbro získal český jezdec Martin Maivald s koněm Przedswit Harwy. Na druhý stupínek se posunul v krosu a navzdory jednomu zaváhání ho udržel i po parkuru.

Mezinárodní soutěž v jezdecké všestrannosti v Pardubicích:
CIC***: 1. Ambros (kůň O-Felitz/Rak.) 54,42, 2. Palliová (Axia II/It.) 59,52, 3. Mertensová (Divolo/Něm.) 62,83, ...11. Veselovský (Monarcha/ČR) 113,75.
CCI**: 1. Bredbergová (Cinnamon/Švéd.) 60,59, 2. Maivald (Przedswit Harwy/ČR) 60,90, ...4. Příhoda (Gomba 1/ČR) 68,22, 6. Erbeková (Sunshine Cembrit/ČR) 69,68, 8. Machovec (Alnaki/ČR) 70,78.
CIC*: 1. Gierlicz (Katon/Pol.) 59,52, ...4. Kocián (Dar Chury/ČR) 63,91, 5. Hatla (Second Supreme/ČR) 64,48, 7. Pejřil (Pastor 1/ČR) 70,86, 8. Lesáková (Seržant 1/ČR) 72,01, 10. Pospíšilová (Biba Classy/ČR) 73,78.

Reklama

Související témata: