Hlavní obsah

Emmonsovi nestřílejí, ale uklízejí a malují ve svém domě

MINNESOTA/PRAHA

Nejslavnější střelecký pár manželů Emmonsových se po půlročním pobytu v Česku začal zabydlovat v novém domově. Česká olympijská vítězka Kateřina s partnerem Mattem a v dubnu narozenou dcerou Julií nyní žijí v městečku Grand Rapids v americkém státě Minnesota.

Článek

„V našem domku už jsme tři týdny a je to fajn. To místo je kouzelné. Dokonce tak, že překryje i ty nedostatky, které má. Tak to ale je, když se kupuje starší dům,“ napsala Kateřina Emmons v e-mailu.

Vzduchová puška, i když je zlatá, musela zatím do trezoru. Není na ni čas. Jiné starosti než tréninkové má i Matthew. „Je tady hodně práce, ale nás to baví a hlavně nikam nespěcháme. Domeček si vylepšujeme krůček po krůčku. Matt se první týden staral především o zahradu. Musel z ní vyházet nejrůznější harampádí, které tam bývalí majitelé zanechali,“ líčila Kateřina Emmons.

„Bylo to pro nás takové překvápko po zimě. Když jsme dům přebírali, pod sněhem ten nepořádek nebyl vidět. Ani já jsem nezahálela. Vymalovala jsem obývák a ložnici pro hosty,“ svěřila se.

Radost nejznámějším střeleckým manželům dělá dcera. „Julinka ty změny a cestování zvládla výborně. V letadle byla zlatá, dlouhou cestu autem také většinou prospala. A je z ní veselé miminko,“ libovala si Kateřina Emmons. Zatím nestihla trénovat vzduchovku. Pracuje však na fyzické kondici. „Ještě jsem ani jeden den netrénovala. Já zatím ani střílet nechci, dokud si nedám dohromady fyzičku. Dávám si čas do druhé poloviny srpna, abych se dala dohromady a mohla začít střílet. Když jsem si to párkrát ještě v Plni zkusila, tak jsem rychle poznala, že to nemá cenu, dokud nebudu fyzicky připravená,“ svěřovala se.

„Matt se chystá během příštích dvou týdnů vybudovat malou tréninkovou střelnici ve spodním patře domu, které ještě není dodělané a dlouho nebude,“ připouští.

„Budeme mít teď ale možnost jít si kdykoliv zatrénovat. To pomůže hlavně mně, když mám většinou jen dvě hodiny času mezi krmením našeho drobečka. Už se docela těším, až začnu opravdu střílet,“ rozloučila se Kateřina, jejímž hlavním cílem je mistrovství světa v roce 2010, které za rok hostí Mnichov a na němž by chtěla získat účastnické místo na OH 2012 v Londýně.

Reklama