Hlavní obsah

Kostelecký si v Mariboru troufá

PRAHA

Střelnici ve slovinském Mariboru, kde koncem týdne začíná mistrovství světa v brokové střelbě, považuje za svoji baštu olympijský vítěz z Pekingu David Kostelecký.

Článek

„Tady se mi daří a chtěl bych tu uspět právě při šampionátu,“ přál si poté, co se na ME v Osijeku nedostal se do finále. „Připravuje se velice pečlivě doma. Forma jde nahoru,“ prozradil manažer brokových disciplín Jan Dvořák. Se svými svěřenci v olympijské disciplíně trap odjíždí do dějiště šampionátu už ve středu. V nominaci jsou Kostelecký, Lipták, Daněk, juniorskou trojici tvoří Hojný, Majer a Dvořák. V kategorii žen se pak Loosová, střílet budou i bronzové juniorky z Osijeku Rylichová, Filoviatová a Michálková.

Skeetaři mají svou soutěž o týden později. Zlaté české trio z letošního ME Sychra, Hlaváček a Hutař zůstává beze změn, stejně jako bronzoví junioři Novota, Slavíček, Tomeček a v soutěži dívek se představí Jahodová.

„Reprezentanti si po Evropě ani nestačili odpočinout, od pondělí máme závěrečné soustředění v Brně. Potřebovali bychom tak měsíc pauzy mezi šampionáty, ale podmínky jsou pro všechny stejné a Sychra snad udrží vynikající formu. O medaile budeme bojovat i v Mariboru,“ slíbil trenér skeetařů Jan Hůla.

Reklama

Související témata: