Hlavní obsah

Vitalij Kličko bude obhajovat titul WBC proti Američanu Arreolovi

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko souhlasil, že bude obhajovat titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC v souboji s Chrisem Arreolou. Osmadvacetiletý Američan s mexickými kořeny tak nahradí Angličana Davida Hayeho, který dal přednost souboji s Nikolajem Valujevem. K utkání má dojít 26. září v losangeleském Staples Center. Agentuře AP to potvrdil Arreolův promotér Dan Goossen.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko (vlevo)

Článek

Osmatřicetiletý Kličko, který se loni vrátil po čtyřech letech do ringu, bude favoritem. Dosud prohrál pouze dvakrát z 39 zápasů. Z toho 36 duelů vyhrál po knokautu soupeře.

Arreola, přezdívaný "Noční můra", však věří, že dokáže zkušenějšího soupeře porazit a prodloužit svou sérii neporazitelnosti na 28 zápasů. Z toho 24 duelů vyhrál KO. "Chci být prvním mexickým Američanem s profesionálním titulem mistra světa," uvedl Arreola.

Kličko v Arreolově domovině Los Angeles dosud bojoval dvakrát. V roce 2003 tam prohrál duel s Lennoxem Lewisem, o rok později porazil Corrie Sanderse a získal titul WBC.

Arreolovi by mohla pomoci zkušenost s Kličkovým mladším bratrem Vladimirem, kterému v roce 2003 dělal tréninkového sparingpartnera.

Reklama