Hlavní obsah

Sáblíková polyká tvrdé tréninkové dávky

Karel FeltPrávo

Desítky kilometrů na kole, in-line bruslích i po svých. To je v těchto dnech náplň tréninku rychlobruslařské královny Martiny Sáblíkové a jejích kolegů z Nowis Teamu.

Článek

Trenér Petr Novák dává svým svěřencům na Vysočině pořádně zabrat. „V Berlíně jsme si užili první led, na který se všichni těšili. Teď přišel čas na náročnou fyzickou přípravu. Přece jenom plnění školních povinností a maturita se na Martině Sáblíkové i Andree Jirků projevily, ale manko není nijak velké. Do měsíce bude všechno srovnáno na patřičnou úroveň,“ řekl Právu Novák.

Jirků má momentálně problémy s koleny. „Vyšetření ukázala, že se nejedná o nic vážného, jen jsme situaci upravili trénink,“ dodal kouč. V Berlíně jeho svěřenci zkoušeli nový materiál a kombinézy. „Boty neseděly, Martina na ně ani nepřendala nože. Ke kombinézám jsem měl drobné výhrady. Po úpravách je necháme připravit. Nesmíme podcenit sebemenší detail,“ zdůraznil zkušený trenér.

Rychlobruslařská hala v Česku vypadá nadějně

Změna prostředí v přípravě je velmi důležitá, proto chce další část situovat do zahraničí, i když nepůjde o led. „Chtěli jsme do Itálie, ale v Collalbu je plno a ceny jsou tu v tuhle dobu obrovské. Uvidím, něco vymyslím, zatím o místě nejsem rozhodnutý, ale chce to na týden odjet jinam,“ přiznal Novák.

Na led se jeho svěřenci dostanou pravděpodobně až na podzim. „Otázkou je kde. Chtěl bych na otevřenou dráhu. Ideální by byl Inzell, ale tam stavějí další ovál, takže ten otevřený bude zprovozněný až v listopadu. Do haly se mi v téhle fázi přípravy nechce, té si užijí všichni až dost,“ konstatoval.

Potěšil ho také vývoj kolem rychlobruslařské haly v Česku. „Nejsem ten pravý, kdo by měl hovořit o detailech. Podle mých informací probíhají potřebná řízení ve Velkém Oseku podle plánu. V tuto chvíli už mohu říct téměř stoprocentně, že krytý ovál v Česku bude. Jen je třeba všechno správně sladit,“ řekl Novák trochu tajemně.

Reklama