Hlavní obsah

Pětibojař Capalini si zlomil nohu a zvažuje konec kariéry

PRAHA

Moderní pětibojař Libor Capalini si v neděli zlomil nohu a neodjede na mistrovství světa v Londýně, které začne příští týden ve čtvrtek. Sezóna pro bronzového olympijského medailistu z Atén 2004 skončila a šestatřicetiletý závodník uvažuje i o konci kariéry.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Capalini, bronzový medailista z OH v Aténách

Článek

"Mám nohu v sádře, protože mám zlomenou jednu ze zánártních kůstek," řekl Capalini. "V současné době to znamená konec sezony a uvidí se, zdali to nebude náhodou i konec kariéry, jestli se mému tělu ještě bude chtít vrcholově sportovat," doplnil pětibojař.

Na šampionátu měl Capalini doplnit mistra Evropy z Lipska Ondřeje Polívku, Davida Svobodu a Michala Michalíka. Trenér Jakub Kučera místo něj povolá buď Michala Sedleckého nebo Martina Dvořáka.

Bývalý mistr Evropy Capalini a nejúspěšnější český moderní pětibojař pocítil bolest při běžném běžeckém tréninku. Odjel na vyšetření do nemocnice Na Bulovce a dostal sádru na pět týdnů.

"Vůbec nevím, jak se to stalo. Muselo to být přetížení, protože bolest přicházela postupně. Bolest se stupňovala a nakonec jsem se nebyl vůbec schopen z nohy odrazit," konstatoval Capalini. Mrzelo ho, že celá příprava přišla krátce před soutěží vniveč. "Podřizoval jsem tomu vše od listopadu a teď to přijde v poslední okamžik."

Sice zvažuje konec kariéry, ale opouštět scénu kvůli zraněním se mu moc nechce. "To je to nejhorší, co sportovce může potkat. Takhle bych si to nepředstavoval, radši bych odcházel poražený," řekl Capalini. Určitě ještě začne s tréninkem a příští rok se uvidí, jak na tom bude. "Pokusím se dostat do kondice, ale otázkou je, jestli moje tělo už nemá co se týče vrcholového sportu odslouženo," podotkl.

Jeho posledním závodem kariéry by teoreticky mohlo být za rok armádní mistrovství světa v Praze, které dokázal v minulosti vyhrát. "To by bylo relativně dobré zakončení," řekl Capalini.

Reklama