Hlavní obsah

VIDEO: Omar Sheika se v New York City postaví českému boxerovi

PRAHA

Životní zápas ve středu 9. září českého profesionální boxera Adama Hubingera v New York City, kde se jako dosud neporažený utká s americkým borcem Omarem Sheikaou. Hubinger, jenž prozatím odboxoval všechny své zápasy v USA věří, že v duelu se zkušenějším boxerem uspěje. „Vidím to na tvrdou válku v prvních pěti kolech. Věřím, že v těch pozdějších se mi ho podaří knokautovat,“ prozradil pro Sport.cz český rohovník.

Foto: Sport.cz

Český boxer David Hubinger při tréninku

Článek

Velký zápas čeká Adama Hubingera ve středu 9. září. V aréně M2 Lounge v New York City vyzve český rodák amerického boxera Omara Sheika. Ten v minulosti již čtyřikrát bojoval o mistrovský titul. „Procházím tím nejlepším tréninkem, jaký jsem kdy měl,“ potvrdil Hubinger s tím, že duel bere se vší vážností.

„Moji sparing partneři mě připravují doslova na válku. Poprvé v mé kariéře trénuji také s kondičně silovým koučem Willie Thomasem, a to mi ohromně vyhovuje,“ poznamenal osmadvacetiletý boxer. „Můj soupeř Omar Sheikh má hodně zkušeností z těžkých zápasů. Už čtyřikrát bojoval o tituly mistra světa WBC, IBF i WBO. Bohužel pro něj vždy neúspěšně,“ poznamenal Hubinger na adresu svého nejbližšího soka.

Hubinger si věří

Nutno dodat, že se Sheikha nyní drží na 58. pozici nezávislého světového žebříčku a na kontě má 27 výher (18 KO) a devět proher. Rodák z Patersonu ve státě New Jersey se nevyhýbá ani boxerům z největší světové špičky. Jednadvacátého března tohoto roku například Sheikha nastoupil proti bývalému světovému šampiónovi Royi Jonesovi, s nímž prohrál v pátém kole po technickém KO. Hubinger nezastírá, že by si takovýto scénář dokázal představit i ve vzájemném zápase.

„Vím, že pro mě tento zápas rozhodně jednoduchý nebude. Jsem ovšem dobře připravený, jak po psychické stránce tak po té fyzické. Naopak si myslím, že Omar po kondičně příliš připravený nebude a podcení mé zkušenosti. Vidím to na tvrdou válku v prvních pěti kolech, po nichž by mohl být Omar unavený a mohl by začít zpomalovat. Věřím, že v pozdějších kolech se mi ho podaří knokautovat,“ řekl Hubinger, jehož zdobí skvělá bilance 13-0-0 (10 KO).

Hubinger také netají své velké přání předvést se jednou před českými diváky, neboť všechny profesionální zápasy do teď odboxoval ve Spojených státech. „Můj manažer Virgil Valdes na tom teď pracuje. Možná, že bych se v Česku mohl ukázat ještě do konce tohoto roku,“ těší se Hubinger. „Jsem velice hrdý na to, odkud pocházím. Ať boxuji kdekoliv, vždy reprezentuji Českou republiku. Boxovat doma by pro mě byla čest,“ dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články