Hlavní obsah

Americký fotbalista Vick dostane druhou šanci ve Philadelphii

NEW YORK

Rozehrávač Michael Vick dostane druhou šanci. Hráče amerického fotbalu, jenž si odpykal trest na 19 měsíců vězení za organizování ilegálních psích zápasů a zabíjení psů, angažovala pro nadcházející sezónu Philadelphia Eagles.

Článek

Devětadvacetiletý Vick podepsal s klubem dvouletou smlouvu. "Lidé, kteří projdou očistným procesem, si zaslouží druhou šanci," řekl trenér Eagles Andy Reid v televizi po přípravném utkání s tím, že věří, že se bývalý slavný hráč týmu vyplatí. "On je stále jedním z nejlepších, pokud hraje americký fotbal," řekl Reid na Vickovu adresu.

V první sezoně by si Vick měl podle FoxSports.com vydělat 1,6 milionu dolarů, v případě pokračování bude pobírat 5,2 milionu.

Před uvězněním hrál Vick v Atlantě, která mu měla za deset let zaplatit 130 milionů dolarů, ale klub mu letos v červnu kontrakt zrušil. V červenci vedení NFL oznámilo, že se Vick může do soutěže podmínečně vrátit a podepsat smlouvu s jakýmkoli klubem.

V dresu Philadelphie může jednička draftu NFL z roku 2001 ještě před začátkem ligy odehrát závěrečné dva přípravné zápasy.

Reklama

Související témata: