Hlavní obsah

Moderní pětibojařky napodobily muže, tři jsou na MS ve finále

LONDÝN

České moderní pětibojařky napodobily své mužské protějšky a stejně jako oni postoupily tři ze čtyř na mistrovství světa v Londýně z dnešní kvalifikace. Do nedělního finále v areálu Crystal Palace se dostaly Natálie Dianová, Lucie Grolichová a Sylvie Černá, neuspěla pouze Barbora Kodedová.

Článek

Nejlépe zvládla kvalifikaci nejzkušenější z českých závodnic Grolichová, která postoupila z osmého místa, když po dvou třetinách finální kombi disciplíny, střelby s během, vedla. "Takhle má vypadat semifinále na světě - zašermovala svoje číslo, zaplavala s rezervou nahoře a běh kontrolovala," pochválil ji trenér Jakub Kučera.

Velice dobře zvládla závod i Černá a postoupila z šestnáctého místa. Dianová si situaci zkomplikovala šermem, v kterém vyhrála jen osm duelů. "V šermu je slabší, ale doufám, že tohle není normál," řekl trenér. Dianová přesto postoupila bez stresu, protože měla nejlepší čas v plavání a třetí v kombinovaném závěru.

První budou o světové medaile bojovat v sobotu muži. České trio si dělá ambice na zálusk medaile v družstvech a úřadující mistr Evropy a světová jednička Ondřej Polívka, loňský vicemistr světa David Svoboda i šestý z olympijských her v Pekingu Michal Michalík mohou v jednotlivcích na konci dne pomýšlet na stupně vítězů.

Reklama