Hlavní obsah

Kubánští boxeři se znovu mají objevit na Velké ceně Ostravy

Kubánští boxeři možná zopakují svou loňskou účast na Velké ceně Ostravy. Zástupci boxerské velmoci prostřednictvím svého velvyslanectví předběžně tlumočili zájem o start, ale jejich příjezd zatím ještě stále podléhá dlouhé schvalovací proceduře. Turnaj se koná 15. až 17. října.

Článek

Osmatřicátý ročník bude mít tradičně pestré mezinárodní zastoupení. K obvyklým výpravám z Polska, Rakouska, Maďarska nebo Slovenska mají letos přibýt například také boxeři z Iráku či Skotska. Uzávěrka přihlášek je až v říjnu.

Ozdobou by však měli být Kubánci, kteří po letech neúspěšných námluv do Ostravy přijeli už loni a ovládli většinu z obsazených vah. "Pokud Kubánci přijedou, není potřeba k úrovni turnaje cokoliv dodávat. Bude to opět velmi kvalitně obsazená akce a vítězství na ní známkou vysoké kvality," řekl na dnešní tiskové konferenci Jiří Kotiba z organizačního výboru.

První signál toho, že by účast Kubánců mohla vyjít, pořadatelé mají. Kladně se totiž k cestě výpravy do Ostravy postavilo kubánské velvyslanectví.

I když se Velká cena uskuteční až v polovině října, organizátoři ji budou propagovat už nyní v pátek večer exhibicí v centru Ostravy na Stodolní ulici. "Bude to poprvé, kdy nabídneme podobnou podívanou pod širým nebem, ale věřím, že se akce bude líbit. Jde nám pochopitelně především o propagaci našeho sportu, chceme divákům ukázat jeho krásu i náročnost," uvedl Kotiba.

Reklama

Související témata: