Hlavní obsah

Boxeři jedou na MS bez zraněného Viktory, nadějí je Chládek

ÚSTÍ NAD LABEM

Čtyři čeští boxeři odcestují v sobotu na mistrovství světa v boxu, které bude od 1. do 12. září hostit Milán. Největším českým želízkem by měl být devatenáctiletý ústecký boxer Zdeněk Chládek, který letos vyhrál ve váze do 64 kg prestižní Memoriál Felikse Stamma v Polsku a Velkou cenu Ústí nad Labem.

Článek

V týmu jsou také Martin Svoboda z Pardubic (do 69 kg), prostějovský Vardan Besaljan (do 75 kg) a ústecký Vladimír Řezníček (do 81 kg). Chybí naopak zraněný Lukáš Viktora, který musí podle vedoucího výpravy Svatopluka Žáčka na operaci s loktem.

Chládek jako největší česká naděje se už nemůže startu šampionátu dočkat. "Už aby to začalo. Jsem připravený a cítím se dobře. Máme za sebou kvalitní přípravu. Soustředění v Krkonoších, v ruském Kaliningradu a poslední týden se připravujeme v Ústí společně s reprezentací Austrálie," řekl Chládek.

Před vrcholným turnajem se nestresuje případným studováním protivníků. "Evropské soupeře znám, ale nijak světové pořadí ve své váze nesleduji. Asi je to lepší," doplnil boxer, který očekává vrchol výkonnosti na letní olympiádě v Londýně v roce 2012.

České boxery bude v ústeckém ringu koučovat reprezentační trenér Miroslav Vrba.

Reklama