Hlavní obsah

Prague Open ve stolním tenisu ovládli Poláci čínského původu

PRAHA

Triumfem polských stolních tenistů čínského původu skončil 10. ročník Prague Open. Dvouhru mužů vyhrál Wang Ceng I po finálovém vítězství 4:1 nad Martinem Olejníkem, v ženské soutěži byla nejlepší Li Čchien, jež zdolala v závěrečném utkání krajanku Sü Ťie 3:0.

Článek

Českým hráčům se na dvoudenním mezinárodním turnaji v pražské hale Oáza příliš nevedlo. Petr Korbel nečekaně vypadl již ve druhém kole, kde ho vyřadil mladý Polák Bartosz Szarmach. Ve stejné fázi se s dvouhrou rozloučili i další reprezentanti Dmitrij Prokopcov a Tomáš Konečný.

Domácí barvy zachraňoval sedmatřicetiletý exreprezentant Olejník, ale na finálového soupeře a 48. hráče světového žebříčku nestačil. Třiadvacetiletý Wang Ceng I již v semifinále vyřadil největší hvězdu turnaje Jeana-Michela Saiva z Belgie.

Ve dvouhře žen došlo v semifinále na dva česko-polské souboje, ale Dana Hadačová ani Renata Štrbíková, obhájkyně prvenství z loňského roku, na soupeřky neměly. Pozdější vítězka Li Čchien letos už vyhrála i prestižní turnaj nejlepších Evropanek Top 12 v Düsseldorfu.

Turnaj ve stolním tenisu Prague Open v Praze:
Finále:
Muži:
Dvouhra: Wang Ceng I (Pol.) - Olejník (ČR) 4:1 (9, -11, 9, 8 10).
Čtyřhra: Górak, Flóras (Pol.) - Seibot, Janásek (ČR) 3:0 (9, 7, 7).
Ženy:
Dvouhra: Li Čchien - Sü Ťie (obě Pol.) 3:0 (3, 8, 8).
Čtyřhra: Bartošová, Jü Jing (ČR/Pol.) - Hadačová, Pěnkavová (ČR) 3:2 (10, 8, -7, -9, 5).

Reklama