Hlavní obsah

Vacenovská před ME trénovala v pingpongové Mekce

PRAHA

Čtyři měsíce stará už je vzpomínka na její skvělé vystoupení na mistrovství světa. Česká stolní tenistka Iveta Vacenovská tehdy zazářila postupem do čtvrtfinále, ale snažila se neusnout na vavřínech a v létě mimo jiné tři týdny pilovala hru v "pingpongové Mekce" v Číně, aby se dál zlepšovala. Zda se jí to povedlo, může ukázat už nadcházející mistrovství Evropy.

Článek

Na světovém šampionátu v Japonsku došla Vacenovská mezi elitní osmičku jako jediná Evropanka. "Teoreticky vím, že se dá porazit každá hráčka, ale favoritkou Evropy proto nejsem," řekla ČTK aktuálně 75. hráčka světa po svém úspěchu.

Ke svému čtvrtfinále na MS se moc často nevracela. "Byl to hezký úspěch, ale musím se dívat dopředu, aby se třeba jednou zopakoval. Není dobré se vyhřívat na tom samém," řekla v pátek Vacenovská před odjezdem na evropský šampionát do Stuttgartu.

Spíše si s kamarádkou a reprezentační kolegyní Renátou Štrbíkovou dělaly legraci z jejich osmifinále, které v Japonsku hrály. Zda dojde na opakování tohoto duelu i na ME, to je otázkou losu. Vacenovská by si to nepřála. "A když, tak nejlépe ve finále," prohodila.

Forma se teprve ukáže

Boje o evropské cenné kovy se konají na začátku nové sezóny stolního tenisu. Vacenovská má za sebou jedno soutěžní utkání v Lize mistrů za Linec - vyhrané - a o formě se zdráhala mluvit. "Trénink byl určitě dobrý a forma se ukáže až teď," uvedla.

Trénink měla znamenitý. Poté, co uzavřela druhý ročník studia na vysoké škole, vyrazila na tři týdny do tréninkového centra čínské reprezentace. "Už jsem byla v Číně asi popáté na kempu a tenhle byl asi nejlepší," zhodnotila třiadvacetiletá hráčka přípravu s B-týmem Číny.

Hlavní rozdíl mezi tréninkem doma a v Číně je podle Vacenovské ve sparingpartnerech. V Asii se sešlo okolo 40 hráček na vysoké úrovni. "Tréninky jsou delší, ne až tak dlouhé, jak se tady vykládá, ale míček letí přes stůl desetkrát a ne třikrát jak u nás," dodala.

Příprava v Číně se podle Vacenovské neprojeví hned. Možná ale čas, aby ukázala, že je zase lepší a nebezpečnější, nastane teď. "Kéž by!" přála si. Znamenalo by to, že třeba postoupí do čtvrtfinále i na mistrovství Evropy. "To by bylo super, ale těžko říkat dopředu."

Reklama

Související témata: