Hlavní obsah

Čeští baseballisté prohráli na MS s Mexikem 0:9

Čeští baseballisté prohráli v Praze na mistrovství světa s Mexikem 0:9 a v sobotu budou hrát s Tchaj-wanem o třetí, teoreticky postupové místo ze skupiny A do další fáze šampionátu. Zápas s Mexikem rozhodly tři homeruny soupeře a výborný výkon Franciska Cordovy, který odházel šest skvělých směn.

Článek

"Jejich nadhazovač měnil rychlost tak dramaticky, že naši na to prostě nebyli schopni reagovat. Nezbývá než mu složit poklonu, nepustil nás do hry," řekl český trenér Arnošt Nesňal.

Přitom Češi mohli skórovat hned v první směně. Jakub Hajtmar odpálil, pak se posunul na druhou metu a po odpalu Tomáše Polanského se snažil doběhnout pro bod. Mexičané ho ale po dlouhém příhozu z vnějšího pole vyautovali na domácí metě. "Snažili jsme se hrát agresivně, jít do nich natvrdo a zkusit je zaskočit. Byl to vabank a jim to všechno vyšlo, takže jsem byl aut," řekl Hajtmar.

Pak už se Češi, na rozdíl od souboje s Austrálií, nedostali k pořádnému útoku, v dalších osmi směnách měli jen jeden odpal a nebodovali. "Nadhazovači Mexika mají zkušenosti z amerického baseballu a dokážou reagovat na naše výkony," řekl Hajtmar.

Mexičané českého nadhazovače Martin Schneidera nerozpálili, ale trefili se do míče vždy v momentu, kdy měli běžce na metách. A tak ve třetí metě dal tříbodový homerun Contreras, ve čtvrté to samé zopakoval Quintero a Terrazas odpálil dvoubodový homerun.

V sobotu čeká český výběr od 16:30 poslední zápas pražské skupiny MS, jeho vítěz obsadí třetí místo a bude mít naději postoupit do druhé fáze MS. Do té postoupí vždy první dva týmy z pěti základních skupin a čtyři nejlepší celky ze třetích míst. "Tohle jsou všechno celky baseballové extratřídy a doufám, že se nám to podaří odehrát s větším klidem. Dneska jsem to postrádal," řekl trenér Nesňal.

Reklama