Hlavní obsah

Ostrava bude hostit ME stolních tenistů 2010 místo Prahy

STUTTGART

Příští mistrovství Evropy ve stolním tenisu se bude hrát za rok v Ostravě. Původně se měl šampionát konat od 11. do 19. září 2010 v Praze, ale po vzájemné dohodě České asociace stolního tenisu (ČAST) a evropské federace ETTU bylo ME přesunuto do Ostravy. Smlouvu obě strany podepsaly koncem srpna a v pondělí informaci oznámily na mistrovství ve Stuttgartu.

Článek

V Praze, která získala šampionát v roce 2006, se mělo hrát v O2 Aréně, ale nedávné mistrovství Evropy juniorů ukázalo, že chybí prostory k tréninku hráčů. "Je to krásná sportovní hala, ale nedokázala by pokrýt veškeré požadavky, které šampionát v roce 2010 přináší," uvedl na webu ČAST prezident ETTU Stefano Bosi.

Nejlepší evropští hráči a hráčky tak budou za rok bojovat o medaile v ostravské ČEZ Aréně. "Ostrava není jen náhradou Prahy, ale dle mého je tím nejlepším místem, které jsme pro evropský šampionát mohli u nás najít," citoval svazový web svého předsedu Zdeňka Boteka.

Evropský šampionát ve stolním tenisu se na českém území uskutečnil naposledy v roce 1986 v pražské Sportovní hale a Marie Hrachová s Jindřichem Panským tenkrát vybojovali zlato ve smíšené čtyřhře.

Reklama

Související témata: