Hlavní obsah

Boxer Mayweather se vrátil do profesionálního ringu vítězně

LAS VEGAS

Slavný boxer Floyd Mayweather Jr. se vrátil po téměř dvou letech do profesionálního ringu a stejně jako v celé své předchozí kariéře nepoznal porážku. Dvaatřicetiletý Američan, považovaný za nejlepšího boxera posledních let, porazil v netitulovém zápase welterové váhy mexického mistra světa Juana Manuela Marqueze.

Foto: Laura Rauch, ČTK/AP

Boxer Floyd Mayweather Jr. zasazuje úder svému soupeři Marquezovi

Článek

Mayweather má nyní mezi profesionály skvostnou bilanci 40 výher, z nichž 25 bylo k.o. V Las Vegas poslal k zemi pětinásobného mistra světa už ve druhém kole, nakonec jeho soupeř vydržel v ringu celých 12 kol. "Neboxoval jsem skoro dva roky a cítím se velmi dobře. Jsem rád za výhru, ale vím, že mohu být ještě lepší," těšil se na další zápasy Mayweather.

"Nechci se vymlouvat, ale problémem byla váha. Dělal jsem, co jsem mohl. Sice se smál, když jsem ho trefil, ale já vím, že moje pěsti cítil," prohlásil po porážce Marquez, jenž kvůli tomuto souboji přestoupil o dvě váhové kategorie výše.

Mayweather, jehož otec byl úspěšný boxer a dva strýcové dokonce mistry světa, během své kariéry získal šest mistrovských pásů v pěti různých kategoriích. Před dlouhou přestávkou boxoval naposledy v prosinci 2007 o titul v lehké welterové váze organizace WBC s Britem Rickym Hattonem.

Loni v září se měl utkat s očekávané odvetě duelu s Oscarem De La Hoyou. Jejich souboj v květnu 2007 vynesl 58 miliónů dolarů a byl nejbohatším zápasem boxerské historie, k opakování souboje už ale nedošlo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články