Hlavní obsah

Soupeřky třeste se, střelkyně Emmons se vrací!

PRAHA/MINNESOTA

Nejlepší střelkyně světa roku 2008 Kateřina Emmons už zase střílí. Olympijská vítězka z Pekingu se už zabydlela s rodinou v novém domečku v Grand Rapids v Minnesotě a opět se vrhla na tréninky, aby se v příštím roce mohla vrátit na světovou scénu. O nadcházejícím víkendu ji čekají první závody po mateřské pauze.

Článek

Na konci června po půlročním pobytu v Čechách zamířila nejúspěšnější česká střelkyně Kateřina Emmons do Minnesoty. Tam už na ni, manžela Matta a dcerku Julinku čekal nový domov. V domečku v městě Grand Rapids se už rodinka zabydlela, a tak se olympijská vítězka z Pekingu pomalu začala vracet ke střelbě. "Konečně jsme se zaběhli v nějakém režimu. I když občas ještě musíme zařídit to nebo opravit tamto, je bydlení úžasné. Nikdy jsem nežila v rodinném domě, takže je to pro mě změna. A to velmi příjemná," pochvalovala si pětadvacetiletá střelkyně v e-mailu zaslaném redakci Sport.cz.

A jak se daří její pětiměsíční dcerce? "Julinka už je slečna. Pořád se směje a je spokojená. Doufám, že jí to vydrží," přeje si Kateřina Emmons, která se během posledního měsíce začala připravovat na nadcházející sezónu. "Už mám za sebou první tréninky. Začalo to dobře, pak to ale nestálo za nic a teď už je to zase lepší. Taťka (trenér Petr Kůrka - pozn. red.) tomuto období říká "hluboké bahno". Takže tím se teď brodím. Je přede mnou kus práce," přiznala trojnásobná olympijská medailistka.

"Když se podívám na skóre, není to tak špatné. O kvalitě ale zatím nemůže být řeč. Navíc se ještě nedovedu tak dlouho soustředit. Prostě to chce nyní hodně trénovat, abych do sebe dostala co nejvíce. Pak už to bude snazší," ví rodačka z Plzně. Jak na tom doopravdy mistryně světa z roku 2002 je, to se ukáže už o nadcházejícím víkendu. Kateřina Emmons se totiž poprvé po mateřské pauze představí na závodech.

"V sobotu a v neděli mě čekají první závody ve Fort Benningu, což je nedaleko Atlanty ve státě Georgia. Než jsem sem odjížděla, dala jsem si ještě sama pro sebe kontroláček. Chtěla jsem zjistit, jak jsem na tom s koncentrací, jestli to všechno časově stihnu. A musím říci, že jsem nestřílela vůbec špatně. S většinou ran jsem byla spokojená. Tak třeba mi ta závodní atmosféra pomůže...," uzavřela Kateřina Emmons.

Reklama