Hlavní obsah

VIDEO: Z Vancouveru nechci odjíždět s prázdnou, říká Sáblíková

PRAHA

Ještě v lepší formě než kdy dříve je několikanásobná mistryně světa v rychlobruslení Martina Sáblíková. Podle slov jejího trenéra Petra Nováka by olympijské hry mohly začít už příští týden. A tak není divu, že oba doufají v zisk dalších cenných kovů. "Budu šťastná za jakoukoli medaili. Hlavně nechci z Vancouveru odjíždět s prázdnou," přiznala Sáblíková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na tiskové konferenci

Článek

Celé léto rychlobruslařka Martina Sáblíková pilně trénovala na nadcházející olympijskou sezónu. Běhala, jezdila na kole a in-linech. A během uplynulého víkendu stačila ještě získat titul v cyklistické časovce dvojic. Nyní už se ale konečně dostane i na led. V neděli s trenérem Petrem Novákem zamíří do italského Turína, kde bude ladit dál formu. "Letní příprava byla skvělá, musím ale přiznat, že už se moc a moc těším na led. Jsem zvědavá, jak mi to půjde," řekla na čtvrteční tiskové konferenci několikanásobná mistryně světa.

Největší česká olympijská medailová naděje nyní stráví dva a půl měsíce mimo domov. Po turínském soustředění čeká na rodačku z Nového Města na Moravě ještě jedna příprava a pak už se rozběhne Světový pohár. "Začátkem listopadu zamíříme na první závody do Berlína, domů se vrátíme až před Vánoci - 15. prosince. Olympijská sezóna začíná tedy se vším všudy," usmívala se Sáblíková.

A jasno má už i ve svých letošních prioritách "Samozřejmě, že bylo by hezké vyhrát Světový pohár počtvrté za sebou. Ale seriál SP budu brát spíše jako přípravu na ten nejdůležitější závod sezóny. A ten nastane až na olympiádě," přiznala dvaadvacetiletá rychlobruslařka. "Bude to znít trochu divně, ale já budu šťastná za jakoukoli medaili. Hlavně nechci z Vancouveru odjíždět s prázdnou," přeje si Sáblíková, která na OH v Turíně 2006 obsadila nepopulární čtvrté místo.

"Marťas" jí má pomoci k úspěchům

Podle trenéra Nováka je ale Martina ve skvělé formě už nyní. "Olympiáda by klidně mohla začít už příští týden," prohlásil kouč. "Je dobře, že je Martina skromná, ale já věřím tomu, že bude ve Vancouveru bojovat o zlato," dodal Novák. A aby si svůj medailový sen splnili, snaží se o sebe Sáblíková také více pečovat. "Víc se hlídám aby se mi nic nestalo. Nikam zbytečně nechodím, na každý svůj pohyb se víc koncentruji."

A pomoci k úspěchům jí má i nový maskot - plyšový rychlobruslař. "Dostala jsem ho teprve před chvílí. Je moc hezký, takže ho na závody budu brát s sebou. Jak mu ale budu říkat, zatím netuším," prohlásila světová rekordmanka. "Bude to Marťas, to je jasné," vyřešil to za svou svěřenkyni Novák.

Reklama