Hlavní obsah

Osmá výhra Draků, čtvrtá porážka v řadě Arrows a vítězství naděje pro Hrochy

Praha

Předposlední nadstavbové kolo baseballové extraligy bylo zahájeno třemi pátečními duely. Draci Brno před kamerami České televize porazili Eagles Praha, Kotlářka vyhrála v nastavené směně díky tříbodovému homerunu Martina Červenky v Ostravě nad Arrows. Hroši Brno v souboji týmů z dolní části tabulky porazili Tempo Praha.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Draci Brno mohou být spokojení, Arnošt Dubový a Pavel Budský.

Článek

Čtvrté kolo otevřelo televizní utkání mezi Eagles Praha a Draky Brno. Souboj reprezentačních nadhazovačů Tomáše Duffka a Radima Chrousta vyzněl nakonec lépe pro brněnského startéra. V úvodu zápasu se oba zkušení nadhazovači ještě trochu zaměřovali, a tak byl stav po první směně 2:1 pro Draky. „Začátek byl klíčový, trochu jsem se hledal," říká Chroust. „Nechali jsme hodně běžců na metách, hodně jsme se natrápili na zisk bodu," souhlasí Petr Zýma, vnitřní polař Eagles.

Oba zkušení nadhazovači svůj výkon zlepšovali a body přibývaly na obou stranách spíše sporadicky. Úspěšnější byli Draci, Eagles naopak několik dobrých příležitostí neproměnili, a tak nakonec odešli poraženi 2:8. Draci jsou tak stále na prvním místě průběžné tabulky. „Musíme zapomenout a zítra nastoupit s čistou hlavou, hlavně se poučit z chyb, které jsme udělali," věří svému týmu do dalších dvou utkání Zýma.

Série o naději se hraje mezi Hrochy Brno a Tempem Praha. Oba týmy měly bilanci tří výher a šesti porážek a případný úspěch tento víkend by je udržel v naději o postup do semifinále. První krůček udělali v domácím prostředí Hroši. Úvodní bod duelu získali hosté, ale pak už se dařilo více Hrochům. Závěr zápasu Tempo ještě zdramatizovalo, když snížilo na 5:6, ale Hroši kontrovali dvěma doběhy a nakonec zvítězili 8:6.

Martin Červenka tříbodovým homerunem v tie-breaku rozhodl o vítězství Kotlářky v prvním duelu s Arrows v Ostravě. Vyrovnané utkání přiklonila na stranu pražského týmu až nastavená směna, ve které získali hosté čtyři body. Domácí opět mohutně dotahovali, ale stejně tak jako minulý týden s Draky, na výhru nedosáhli. Arrows vedli po 4. směně po dvoubodovém homerunu Michaela Vykoukala 3:1, ale Kotlářka dokázala stav utkání srovnat. Jan Novák ani střídající Matěj Satoria pak do konce zápasu další body nepřipustili a rozhodnout tak muselo až nastavení. Novák odházel celkem 9 směn, ve kterých zaznamenal 11 strike outů. Tie-break si pak vzal na starost hrající trenér Pražanů Scott Mulhearn. Série pokračuje v sobotu a v neděli v Praze. Kotlářka je druhá se šesti výhrami, Arrows jsou třetí.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Hroši Brno - Tempo Praha 8:5
Arrows Ostrava - Kotlářka Praha 5:7 (v 10. směně)
Eagles Praha - Draci Brno 2:8
Tabulka:
1.Draci Brno98188,9
2.Kotlářka Praha96366,7
3.Arrows Ostrava104640,0
Eagles Praha104640,0
Hroši Brno104640,0
6.Tempo Praha103730,0

Reklama

Související témata: