Hlavní obsah

Verner: Na ledě se proměním v Řeka Zorbu i mafiánského Kmotra

Celé léto krasobruslař Tomáš Verner makal a piloval čtverné skoky. Nyní už má natrénováno a těší se na novou sezónu, která mu začne již tento víkend. V Paříži se od 16. do 18. října uskuteční Grand Prix - Trofej Erika Bomparda a mistr Evropy z roku 2008 na ní představí dva zbrusu nové programy. V jednom z nich se promění v Řeka Zorbu a ve druhém v mafiánského Kmotra.

Foto: Sport Invest

Krasobruslař Tomáš Verner

Článek

Kdy jste začal s přípravou na novou sezónu a jak vám vyšla?

S přípravou jsem začal užv dubnu, asi tak týden po skončení mistrovství světa v Los Angeles. Hodně jsem zapracoval na fyzické kondici, abych byl připraven na velký tréninkový objem přes léto. Naštěstí mě nepotkalo žádné zranění, takže jsem nemusel ani přerušovat přípravu, což je velmi důležité. Díky mým sponzorům mám adekvátní podmínky a můžu se tak věnovat jen a jen tréninku. Dokonce jsem měl přes léto možnost zajet si párkrát na exhibicích před vyprodaným hledištěm. Osvěžil jsem si, jaké to je jezdit pro diváky.

A co čtverné skoky, jak ty vám jdou?

Úspěšnost čtverných skoků v trénincích je pro začátek sezóny velmi slibná. Rozhodl jsem se je zařadit do krátkého programu i do volné jízdy.

Změnil jste programy nebo jste je jen poupravil?

Oba programy budou zcela nové. Pro krátký program jsem si vybral hudbu z filmu Řek Zorba. A volnou jízdu pak pojedu na motivy z filmu Kmotr.

Jaké závody máte v plánu v olympijské sezóně?

Již o tomto víkendu se v Paříži zúčastním Grand Prix - Trofej Erika Bomparda. A poté v polovině listopadu zamířím do Los Angeles na Americkou brusli. Z těchto dvou startů poté vyplyne účast v tokijském finále GP pro nejlepší šestku. V lednu mě pak čeká mistrovství Evropy v Estonsku.

Těšíte se do Paříže?

Moc. Celé léto jsem tvrdě trénoval a teď je čas si vše vyzkoušet naostro v té nejlepší konkurenci. Bude to tradičně velmi dobře obsazený závod v čele s Francouzem Brianem Joubertem. Chybět nebude ani Nobunari Oda z Japonska a několik dalších zámořských borců.

Sezóna vám sice teprve začíná, ale přemýšlíte už o únorových olympijských hrách ve Vancouveru?

Pro mě bude těch několik měsíců do olympiády velmi krátkých. V podstatě půjdu od jednoho závodu ke druhému a v každém z nich se budu snažit zdokonalovat právě směrem k Vancouveru.

Jaké jsou vaše cíle v této sezóně, s čím budete spokojený?

Cíle bych si zatím nechal pro sebe. Spokojený budu tehdy, až začnu jezdit dva kvalitní programy v jednom závodě a tím překonám své osobní maximum, které leží někde kolem 232 bodů.

Reklama