Hlavní obsah

Ohol si hrudník, provokuje vyzyvatel Haye šampióna Valujeva

LONDÝN

Hlavně si ohol hrudník! Takový vzkaz poslal britský boxer David Haye ruskému obrovi Nikolaji Valujevovi, kterému se pokusí sebrat titul mistra světa v těžké váze organizace WBA. O mistrovský pás se utkají 7. listopadu v Norimberku.

Článek

Haye prý na 213 centimetrů vysoké "Bestii z východu" děsí jen zarostlá hruď. "Mluvil jsem s pár klukama, co s ním byli v ringu, a říkali, že zápas s ním zrovna nevoní. Při mém vzrůstu budu mít hlavu rovnou u jeho hrudníku a nejsem nadšený z toho, že budu mít ty mastné chlupy v obličeji," uvedl prostořeký Brit pro agenturu Reuters.

Osmadvacetiletý boxer s bilancí 31 vítězství a jedné porážky mezi profesionály dostál pověsti provokatéra a v pondělí při tréninku před novináři urazil jedním úderem hlavu z Valujevovy papírové makety. Haye se nebojí, že by mu slovní výpady ani tato provokace v zápase přitížily, ba naopak.

"Když je soupeř naštvaný, vždycky se mi boxuje líp. Chci, aby mě před zápasem nechtěl jenom porazit, ale rovnou zabít," prohlásil bývalý světový šampion v polotěžké váze, který už v minulosti označil Valujeva za to neošklivější, co v životě viděl. Rus bude bojovat o 51. vítězství v profesionálním ringu, v němž prohrál pouze jednou.

V dubnu Haye rozzlobil Ukrajince Vladimira Klička. Na společnou tiskovou konferenci před plánovaným zápasem dorazil v tričku s potiskem, na němž stál v ringu a držel v rukách zkrvavené hlavy obou bratrů Kličkových, pod nimiž ležela jejich bezvládná těla. Kvůli zranění Brit nakonec s nynějším mistrem světa organizací IBF, WBO a IBO neboxoval.

Reklama