Hlavní obsah

Hvězdy snookeru se představí v Praze

PRAHA

Lahůdka pro fanoušky snookeru se bude o nastávajícím víkendu servírovat v pražské sportovní hale Sparty v Podvinném mlýně. Představí se čtveřice světových hvězd, včetně úřadujícího světového šampióna Johna Higginse, kterým bude sekundovat čtveřice lokálních hráčů, v níž nechybí frontman kapely Support Lesbiens Kryštof Michal.

Článek

V divácky vděčném formátu čtyř světových hvězd a čtyř místních hráčů se vedle Higginse a Michala představí také Stephen Maquire, Graeme Dott či legendární Jimmy White, české barvy budou hájit Sishuo Wang, Lukáš Křenek či Osip Zusmanovic.

Praha je v pořadí třetí zastávkou světové série snookeru. Výsledky se sice nezapočítávají do světového žebříčku, ale zápasy budou sledovat milióny diváků po celé Evropě. Snookerový turnaj z České republiky bude poprvé v historii vysílán mezinárodně. O jeho přenos se postará sportovní televize Eurosport.

Turnaj se bude konat v sobotu 17. a neděli 18. října v Aréně Sparty na Podvinném mlýně ve Vysočanech, nedaleko stanic metra B Palmovka a Českomoravská. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketstream.

Profily hráčů
John Higgins
narodil se ve Skotsku v roce 1975 profesionální hráč od roku 1992 Světové pořadí: 5 Světový šampión z roku 1998, 2007 a 2009, držitel dalších sedmnácti světových titulů
Stephen Maguire
narodil se ve Skotsku v roce 1981 profesionální hráč od 1999 Světové pořadí: 2
Graeme Dott
narodil se ve Skotsku v roce 1977 profesionální hráč od roku 1994 Světové pořadí: 13 vítěz China Open v 2007
Jimmy White
narozen v Anglii v roce 1962 profesionální hráč od roku 1980 Světové pořadí: 1
Sishuo Wang
narozen v roce 1988 Se snookerem začal v roce 2008, drží titul nejlepšího českého hráče snookeru mezi juniory, získal 2. místo v Simonis challenge Teams a 3. místo na ECH juniorských týmů
Lukáš Křenek
narozen v roce 1980 nejlepší český hráč. Hraje od svých 10 let. Účastnil se několika evropských šampionátů, stal se několikanásobným vítězem české kulečníkové  ligy a účastníkem německé kulečníkové ligy. Je bývalým českým šampionem ve snookeru.
Kryštof Michal
narozen v roce 1974 Snooker hraje čtyři roky a patří mezi současné přední české hráče. Je známý zejména jako frontman skupiny Support Lesbiens
Osip Zusmanovic
Současný nejlepší český hráč junior a hráč 1. české ligy, absolvoval snooker školení s Terrym Griffithsem

Reklama

Související témata: