Hlavní obsah

Komrskové těsně uniklo finále, Pálešová necvičila kvůli kolenu

Pouhých 38 tisícin bodu dělilo českou sportovní gymnastku Janu Komrskovou od finálové účasti na přeskoku při mistrovství světa v Londýně. „Je to škoda, nejzkušenější z reprezentantek byla opravdu blízko,“ sdělil z dějiště příští olympiády šéf výpravy Roman Slavík.

Článek

Navíc po kvalifikačním pádu Martina Konečného z hrazdy potkala českou výpravu ve středu ještě větší nepříjemnost. Vážná adeptka na účast v pátečním finále víceboje Kristýna Pálešová si při posledním tréninku nešťastným seskokem z kladiny poranila kolenní vazy tak vážně, že ji lékaři nedovolili vůbec odcvičit kvalifikaci. „Přijala to i závodnice, nemělo smysl nic riskovat,“ vysvětlil Slavík.

Nakonec se nenaplnily se ani české naděje na finále na jednotlivých nářadích. Na bradlech to vinou pádu při ginger saltu nezvládla Jana Šikulová a ze dvou pokusů Jany Komrskové postoupit mezi elitní osmičku dopadl přeskok daleko lépe než kladina, kde maličko zaváhala. Jenže i solidní známka 13,812 za dva čistě provedené skoky nakonec stačila jen na 11. příčku v hodnocení disciplíny. Evropské finalistce tak repríza na světové scéně jen těsně unikla.

Nejmladší z reprezentantek, teprve 17letá Eva Verbová předvedla v kvalifikaci celý čtyřboj bez výraznějších chyb, od finálové čtyřiadvacítky ji ale dělily víc než tři body. Pro Konečného, který cvičil celkem na třech nářadích, bylo  maximem 47. místo z prostných.

Reklama