Hlavní obsah

O zimní olympiádu v roce 2018 ucházejí tři města

LAUSANNE

Pouze tři města se zatím ucházejí o pořádání zimních olympijských her v roce 2018. Oficiální přihlášku podaly Mnichov, francouzské středisko Annecy a jihokorejský Pchjongčchang. Stále je však možné, že se počet kandidátů do dnešní uzávěrky změní. Hostitel bude zvolen 6. července 2011 na zasedání Mezinárodního olympijského výboru v Durbanu v Jihoafrické republice.

Článek

O olympiádu se ucházel také čínský Char-pin, nedostal však podporu ministerstva sportu a v úterý kandidaturu stáhnul. Zájem o zimní hry v roce 2018 mělo mimo jiné i norské Tromsö, Ženeva, Zaragoza či Denver. Nakonec se však rozhodly soustředit se na přípravu kandidatury pro zimní hry v pozdějším termínu.

Na seznamu uchazečů tak zůstala jen trojice měst. Mnichov by se v případě vítězství ve volbách stal prvním městem, jež by hostilo zimní i letní olympiádu. Pokud by hry získalo Annecy, přivítala by Francie již celkově šestou olympiádu a po Chamonix, Grenoblu a Albertville čtvrtou zimní. Pchjongčchang neodradily ani předchozí dvě neúspěšné kandidatury.

Reklama