Hlavní obsah

Krasobruslař Verner vede po krátkém programu pařížskou Grand Prix

Český krasobruslař Tomáš Verner vede po krátkém programu pařížský závod Grand Prix. Za novou jízdu dostal loňský mistr Evropy rovných 81 bodů, o pouhých 45 setin méně, než činí jeho osobní maximum. Trofej Erika Bomparda, která je pro třiadvacetiletého Vernera prvním startem v olympijské sezoně, vyvrcholí v sobotu.

Článek

Letošní evropský šampion a někdejší mistr světa Brian Joubert z Francie je v průběžném pořadí až šestý, před svými fanoušky ztrácí na Vernera bezmála devět bodů. Český reprezentant půjde do sobotních volných jízd s náskokem 1,8 bodu před Nobunarim Odou z Japonska. Třetí je po krátkém programu devatenáctiletý Američan Adam Rippon, dvojnásobný juniorský mistr světa.

Vernerovi se na úvod jízdy na hudbu k filmu "Řek Zorba" povedla kombinace čtverného a trojitého toeloopu, posléze přidal i trojitý axel a trojitý lutz. Přiblížil se tak svému bodovému maximu z letošního mistrovství Evropy v Helsinkách a s jízdou byl velmi spokojený. "Že ji začínám čtverným skokem, toho se vůbec nebojím. Zorba by se taky nebál," citovala ho agentura AP.

Reklama