Hlavní obsah

Tigers budou hrát na Evropském poháru florbalistek o bronz

FREDERIKSHAVN

Florbalistky pražského celku Tigers SJM prohrály v dnešním semifinále Evropského poháru v dánském Frederikshavnu s favorizovaným švédským klubem IKSU vysoko 2:11. Ani napotřetí se tak do finále neprobojovaly: ještě jako Děkanka skončily loni v lednu třetí a v říjnu čtvrté.

Článek

O bronzové medaile se Pražanky v neděli utkají s finským týmem SC Classic, který v druhém semifinále podlehl švýcarskému Dietlikonu stejným gólovým rozdílem 3:12. "Zítra se popereme o tu placku, pro kterou jsme sem přijely," uvedla trenérka Markéta Šteglová na webu florbal.cz.

První gól zápasu dala už na konci druhé minuty Edbergová. Ilona Novotná sice v 13. minutě snížila na 1:2, ale Švédky ještě do konce úvodní třetiny získaly tříbrankový náskok a dál střílely gól za gólem.

Söderqvistová i Anderssonová dovršily už během druhého dějství hattrick a švédské skóre se nakonec zastavilo až na dvouciferné hodnotě. Obranu IKSU překonala ještě Klára Rozumová, která v poslední třetině snížila na 2:8.

Podle Šteglové odehrají její svěřenkyně za rok jen pár podobně těžkých zápasů. "V naší extralize mají holky na všechno spoustu času, nemusí řešit věci pod tlakem. Naše gólmanky nejsou na tak rychlé přesuny a přenášení hry zvyklé," řekla trenérka Tigers.

Další velký rozdíl podle ní spočíval v efektivitě střelby. "Švédky to prostě trefí pokaždé, kdežto u nás má takovou střeleckou vybavenost pouze pár hráček," konstatovala Šteglová. "Říkaly jsme si, že musíme více držet míček, zbytečně ho neztrácet hloupými přihrávkami. A zejména tohle se nám v zápase nedařilo," dodala.

Evropský pohár florbalistek ve Frederikshavnu (Dánsko):
Semifinále: IKSU (Švéd.) - Tigers SJM 11:2 (4:1, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Edbergová (Rydfjällová), 8. Söderqvistová (Wijková), 18. Anderssonová (Wijková), 19. Söderqvistová (Wijková), 23. Söderqvistová (Wikströmová), 26. Anderssonová (Rhöösová), 38. Anderssonová (Wilhelmssonová), 44. Wikströmová, 50. Erikssonová (Edbergová), 56. Wijková (Anderssonová), 58. Wijková (Wikströmová) - 13. Novotná (Šindelová), 48. Rozumová (Šteglová).
Semifinále: UHC Dietlikon (Švýc.) - SC Classic (Fin.) 12:3 (2:1, 4:1, 6:1)
Branky: 10. a 24. Morfová, 13. a 37. Vögeliová, 24. a 41. Stadelmannová, 43. a 60. Scottová, 44. a 45. Alanková, 22. Schäfferová, 46. vlastní - 8. a 50. Saarinenová, 23. Yläsuová.
O 5. místo: Rubene (Lot.) - Red Ants Rychenberg (Švýc.) 0:7 (0:1, 0:3, 0:3).
13:00 semifinále: UHC Dietlikon (Švýc.) - SC Classic (Fin.),
16:00 o 7. místo: Mallos Hurricanes (Nor.) - Frederikshavn.

Reklama