Hlavní obsah

Florbalistky Tigers získaly na EP bronz, turnaj ovládl celek IKSU

FREDERIKSHAVN

Florbalistky Tigers SJM vybojovaly na Evropském poháru v dánském Frederikshavnu bronz, když v duelu o třetí místo deklasovaly finské mistryně SC Classic 9:3. Dvěma góly a stejným počtem asistencí se na výhře podílela Ilona Novotná, která byla zařazena při závěrečném vyhlášení do All Stars turnaje. Gól a tři přihrávky zaznamenala Magdalena Šindelová. Triumf obhájil švédský celek IKSU, který ve finále porazil UHC Dietlikon ze Švýcarska jednoznačně 9:5.

Článek

Tigers, které ještě pod názvem Děkanka Praha hrály o medaile i na předešlých dvou turnajích, navázaly na loňský leden, kdy skončily rovněž třetí. V říjnu se pak musely spokojit s čtvrtou pozicí. Celkově získaly české florbalistky třetí medaili. V roce 1999 v tehdejším Poháru mistryň evropských zemí skončil třetí Tatran Střešovice, rovněž předchůdce dnešních Tigers.

Do utkání vstoupil lépe finský celek a v deváté minutě získal vedení díky Saarinenové. České mistryně pak nevyužily přesilovku, ale v 15. minutě během 45 vteřin otočily stav Novotná s Dominikou Šteglovou. Před polovinou utkání získaly svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové už tříbrankový náskok, když se prosadily znovu Novotná a v početní výhodě Billá.

V 31. minutě sice také v přesilovce snížila Suomalainenová, ale Rozumová, Šindelová a v početní výhodě Billá upravily už na 7:2. Rozdíl ještě na konci druhé části zmírnila Yläsuová, ale debaklu Finky nezabránily. Jílková a Rozumová dovršily vysoký výsledek, který český florbal proti týmům z florbalových velmocí Švédska, Finska nebo Švýcarska nepamatuje.

"Utkání bylo hodně fyzicky náročné, protože to byl náš pátý zápas na turnaji. Naštěstí nám tam góly padaly, takže jsme se nemusely prát s koncovkou. Dokázaly jsme naplnit náš cíl, tudíž panuje naprostá spokojenost," řekla serveru florbal.cz kapitánka Tigers Dominika Šteglová. "Tento turnaj je pro nás svátkem a dal nám mnoho cenných zkušeností. Zápasy, které jsme tady odehrály, v lize nezažijeme. Zjistily jsme, jak jsme oproti třeba Švédkám pozadu, a musíme na sobě makat dál, abychom se jim přiblížily," dodala.

Švédský celek IKSU z Umey, který se jako jediný zástupce kolébky florbalu zúčastnil letošního ročníku Evropského poháru, ukázal svou sílu i ve finále. V turnaji neztratil ani bod, v semifinále rozdrtil Tigers 11:2 a na závěr pro něj nebyl těžkou překážkou ani Dietlikon, který v sobotu také deklasoval Classic 12:3. Už v 25. minutě vedl tým IKSU 5:0. Švýcarky se v dalším průběhu začaly také střelecky prosazovat a alespoň trochu zmírnily porážku.

Evropský pohár florbalistek ve Frederikshavnu (Dánsko):
O 3. místo:
Tigers SJM - SC Classic 9:3 (2:1, 5:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Novotná (Rozumová), 15. Šteglová (Košturiaková), 24. Novotná (Šindelová), 28. Billá (Šindelová), 33. Rozumová (Novotná), 34. Šindelová (Novotná), 38. Billá (Šindelová), 55. Jílková (Moťková), 57. Rozumová (Skořepová) - 9. Saarinenová (Lahtinenová), 31. Suomalainenová (Lahtinenová), 39. Yläsuová (Suomalainenová). Rozhodčí: Boström, Hammern (oba Švéd.). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 200.
Finále:
IKSU (Švéd.) - UHC Dietlikon (Švýc.) 9:5 (3:0, 4:2, 2:3)
Branky: 2. a 55. T. Anderssonová, 24. a 36. Edbergová, 4. F. Erikssonová, 15. Eiremoová, 25. Wijková, 40. Söderqvistová, 54. Wikströmová - 39. a 52. Morfová, 30. Bernerová, 49. Stadelmannová, 56. Alanková. Rozhodčí: Suvanto, Tuomi (oba Fin.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 387.
Konečné pořadí: 1. IKSU, 2. UHC Dietlikon, 3. Tigers SJM, 4. SC Classic, 5. Red Ants Rychenberg (Švýc.), 6. Rubene (Lot.), 7. Frederikshavn Bulldogs, 8. Mallos Hurricanes (Nor.).
All Stars tým: Elin Nordinová - Emelie Wibronová (obě IKSU), Simone Bernerová (Dietlikon) - Ilona Novotná (Tigers SJM), Sarah Schäfferová (Dietlikon), Victoria Wikströmová (IKSU).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články