Hlavní obsah

VIDEO: Hvězdy snookeru zářily v Praze. Čaroval legendární Jimmy White

PRAHA

Legendární hráč snookeru Jimmy White se v Praze vrátil do mladších let a předvedl ukázkovou smršť. Sedmačtyřicetiletá hvězda vyhrála nedělní finále pražské Světové série snookeru ve Spartě Aréně nad skotskou hvězdou Graemem Dottem 5:3. V semifinále přitom White zlikvidoval světového šampióna Johna Higginse 5:1.

Článek

White naposledy zaznamenal úspěch na významnějším turnaji před dlouhými pěti lety, když vyhrál Players Championship. Od té doby byl výsledkově na suchu. Až přišla na řadu Praha.

Ta mu tak alespoň trochu spravila chuť, protože White se nyní musí probíjet kvalifikacemi, aby měl šanci ukázat se v pavouku nejprestižnějších světových turnajů. V české metropoli ovšem dokázal, že se s ním musí počítat i do budoucna.

„Jsem z této výhry naprosto nadšený. Hodně jsem na sobě zapracoval a konečně se dostavují výsledky,“ prohlásil White, který se vypořádal i s Dottovým náporem, jímž snížil ze 4:1 na 4:3. Poražený vše nesl s nadhledem. „Nemůžete dovolit špičkovému hráči, jako je Jimmy, aby vám utekl na 3:0. Jsem zklamaný, ale Jimmy si zasloužil vyhrát. Všem hráčům se v Praze velice líbilo – je to krásné město pro snooker.“

Češi na špičku neměli

Čeští borci sice na světovou špičku neměli, ale jejich zážitek nejlépe vystihl jeden z předních českých hráčů snookeru a frontman populární skupiny Support Lesbiens Kryštof Michal.

„Byl to největší snookerový zážitek v mém životě a i prohra 5:0 mě nesmírně nakopla, abych strávil ještě více času u stolu. Výhra žijící legendy Jimmyho Whitea byla fantastickým vyvrcholením celého turnaje a naši hráči si odnesli parádní zážitky. Přišli jsme sice o pár idolů, ale získali jsme skvělé nové přátelé,“ konstatoval Michal.

Finále
Jimmy White - Graeme Dott 5:3
Semifinále
Jimmy White - John Higgins 5:1
Graeme Dott - Stephen Maguire 5:1
Čtvrtfinále
Sishuo Wang - Jimmy White 0:5
Lukáš Křenek - John Higgins 1:5
Osip Zusmanovic - Graeme Dott 0:5
Kryštof Michal - Stephen Maguire 0:5

Reklama

Související témata: