Hlavní obsah

Legendární žokej Josef Váňa své 57. narozeniny slavit nebude

Trenér a žokej Josef Váňa nebude nijak zvlášť slavit své úterní sedmapadesátiny. Oslavy chystá až na 7. listopadu, na Huberta, kdy oslaví nejen narozeniny, ale hlavně nedávné vítězství ve Velké pardubické, řekl v pondělí ČTK.

Foto: Petr Horník, Právo

Žokej Josef Váňa s Tiumenem během Velké pardubické

Článek

"Své narozeniny nebudu slavit asi nijak. Ale na Huberta budeme slavit všechny úspěchy za celý rok. Takové blbé narozeniny, 57 let, kdo by to slavil," řekl ČTK se smíchem Váňa.

Že bude letos na Huberta co oslavovat, je jasné. Josef Váňa vyhrál ve svých šestapadesáti pošesté Velkou pardubickou. Tentokrát na hřbetě osmiletého valacha Tiumena, kterého sám trénoval.

Legendární žokej, který na Velké pardubické startoval už třiadvacetkrát, vede vlastní dostihovou stáj na statku Bohuslav na Karlovarsku. Věnuje se hlavně trénování, ale jak před týdnem v Pardubicích dokázal, v sedle je stále skvělý.

Letos se definitivně rozhodl, že Velkou pardubickou pojede, až nedlouho před závodem. O tom, jestli pojede i příští rok, zatím nechce mluvit. "V žádném případě jsem se ještě nerozhodl. Uvidíme, jaké bude zdraví," řekl v pondělí ČTK.

Reklama