Hlavní obsah

Squashista Koukal prohrál těsně dvě exhibice s mistrem světa

Skutečný boj, nekonečné výměny i parádičky si ve středu mohli vychutnat fanoušci squashe. Česká jednička Jan Koukal sehrál v pražském Squashparku Cibulka exhibiční zápasy se světovou třináctkou Vaelem El Hindim z Egypta a po vyčerpávajících výměnách domácí hráč nakonec oba duely prohrál až po dramatu v pěti setech.

Foto: Sport Invest

Squashista Jan Koukal

Článek

"Hrál se otevřený a útočný squash a moc jsme se nešetřili," popadal Koukal sotva dech po druhém duelu, v kterém odvrátil dva mečboly. Z výhry se radoval čerstvý mistr světa v družstvech El Hindi. "Byla to pro nás oba skvělá příprava na další turnaje. Vyčerpávající, ale je lepší hrát naplno, abychom se náhodou nezranili," řekl Egypťan.

Někdejší osmý hráč světa El Hindi českému publiku ukázal razantní údery, milimetrově přesné kraťasy nebo údery s náhle otočenou raketou, takže soupeř netušil, kam míč poletí. Český desetinásobný mistr republiky Koukal se nenechal zahanbit, skvělým pohybem doběhl téměř každý míč a několikrát favorita zaskočil rychlým zakončením.

"Každý třetí set jsme hráli naplno a já jsem oba vyhrál, takže jsem rád," usmíval se spokojeně Koukal, kterého příští týden čeká turnaj v Číně. "Hlavně to byla super příprava. Takovéhle zápasy nemám šanci hrát moc často, takže jsem za to moc vděčnej," podotkl Koukal.

Oba hráči vedle exhibice zvládli komunikovat s publikem a v brzkém odpoledni ještě v krátké školičce "vyučovat" squash děti. "To bylo skvělé, jsem moc rád, že tady bylo tolik lidí," uvedl El Hindi.

Po utkání byla dražba a jeden z fanoušků odjel domů s podepsanou raketou mistra světa, kterou získal za deset tisíc korun.

Reklama