Hlavní obsah

Sáblíková je i v nových botách nejrychlejší

PRAHA/ERFURT

Česká olympijská naděje Martina Sáblíková má před začátkem nové sezóny vynikající formu. Dvaadvacetiletá rychlobruslařka před pár dny měnila boty a hned v sobotu v nich v Erfurtu zajela nejlepší evropský čas 4:06,59 min. "Martina má zatím lepší začátek než loni. Ostatní Evropanky jsou za ní o pět a více sekund," řekl spokojený trenér Petr Novák.

Foto: Sport Invest

Rychlobruslařka Martina Sáblíková - archivní foto

Článek

Již za necelých čtrnáct dní začne rychlobruslařce Martině Sáblíkové nová sezóna.  A tak pilně trénuje na ledovém oválu v německém Erfurtu. Minulý týden si zkusila nové boty a hned o víkendu s nimi vyhrála, když v závodě na 3 kilometry zajela nejlepší evropský čas začínající sezóny.

"Rozhodli jsme se, že vyzkoušíme ke "starým" nožům nové boty. Chtěli jsem je už otestovat dříve, ale stále někde cestujeme, takže se nám to povedlo až v Erfurtu. Boty šili Martině na míru, přesto je potřeba je patřičně natvarovat. Nahřívají se, nazují, tvarují, na zemi i na ledě - každý otlak by byl v sezóně velmi nebezpečný," vysvětloval na webových stránkách Novis Teamu trenér Petr Novák.

A po sobotních a nedělních závodech to vypadá, že boty Martině Sáblíkové sedly. Olympijská medailová naděje v nich vyhrála závod na tři kilometry v čase 4:06, 59 min. "S výkonem Martiny jsem spokojený, je ale stále co zlepšovat," řekl Sport.cz a Právu v telefonickém rozhovoru Novák.

"Zatím má Martina lepší začátek než loni. Ostatní Evropanky jsou za ní o pět a více sekund. Dobře si vedla i na trati jeden kilometr a kladně hodnotím i její nedělní závod na 500 metrů," dodal Novák. A radost mu dělá i jeho další svěřenkyně, sedmnáctiletá Karolína Erbanová. "Karolína nyní zajíždí nejrychlejší časy mezi juniorkami," chválil talentovanou rychlobruslařku kouč.

V pondělí 2. listopadu se Martina Sáblíková přesune z Erfurtu do Berlína, kde v pátek 6. listopadu odstartuje nový ročník Světového poháru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články