Hlavní obsah

Gymnastka Komrsková uvažuje o startu na olympiádě v Londýně

BRNO

Novou motivaci získala po mistrovství světa v Londýně nejlepší současná česká sportovní gymnastka Jana Komrsková, která obsadila jedenácté místo v přeskoku. K vysněnému postupovému osmému místu do finále jí chybělo pouhých třiašedesát tisícin bodu. Přesto úspěch šestadvacetiletou gymnastku natolik navnadil, že by se ráda do města nad Temží ještě vrátila za tři roky na olympijské hry.

Článek

"Rozhodně nechci končit. Nečekala jsem, že budu nejlepší osmičce tak blízko," uvedla Komrsková, podle níž jí k finále možná stačilo neudělat malý předklon při doskoku. "Rozhodčí si vždycky něco najdou, ale mé skoky nebyly zcela stoprocentní," přiznala závodnice, která se chce ještě sportovně poprat s mladšími soupeřkami.

"Samozřejmě s přibývajícím věkem také přibývají zranění. Ale ta se mi vyhýbají. Takže pokud budu zdravá, tak bych mohla ještě za tři roky startovat v Londýně na olympiádě. Vdávat se zatím nehodlám. Ale nikdo neví, co bude za tři roky," dodala Komrsková, která už jednou zanechala aktivní kariéry v roce 2007 po mistrovství světa ve Stuttgartu, kde skončila v přeskoku sedmá. O rok později se ale k aktivní činnosti opět vrátila a rychle se navzdory dlouhé přestávce vrátila do světové špičky.

Reklama