Hlavní obsah

Krasobruslař Verner vyhrál rakouský závod Ice Challenge

ŠTÝRSKÝ HRADEC

Krasobruslař Tomáš Verner se dočkal svého prvního letošního prvenství, když ovládl závod Ice Challenge ve Štýrském Hradci. Po sobotní výhře v krátkém programu zvládl mistr Evropy z roku 2008 nejlépe i volné jízdy a celkově o téměř čtyři body porazil Ukrajince Antona Kovalevského. Pavel Kaška skončil jedenáctý.

Článek

Verner ve volném programu získal až osmou nejvyšší známku za technické elementy, ale díky jednoznačně nejlepším programovým komponentům získal nejvyšší celkovou známku 129,3. V součtu se sobotním krátkým programem získal 201,8 bodu a jasně vyhrál.

Ve slabé konkurenci se však nevybičoval ke svému obvyklému výkonu, když za svým součtem z nedávného závodu Grand Prix v Paříži zaostal o 28 bodů. Závod Ice Challenge byl však pro Vernera především přípravou na Grand Prix v Lake Placid, která se koná v polovině listopadu.

Vernerův krajan Kaška předvedl technicky povedenou volnou jízdu a i díky druhé nevyšší známce za technické elementy skončil celkově na jedenácté příčce. V ženské kategorii neudržela desáté místo z krátkého programu Nella Simaová a po volné jízdě klesla na dvanáctou pozici.

Krasobruslařská soutěž Ice Challenge ve Štýrském Hradci:
Muži: 1. Verner (ČR) 201,80, 2. Kovalevski (Ukr.) 197,88, 3. Preaubert (Fr.) 193,83, ...11. Kaška (ČR) 165,06.
Sportovní dvojice: 1. Yankowskasová, Coughlin 163,14, 2. Katzová, Lynch (všichni USA) 154,77, 3. Bertonová, Hotárek (It.) 151,77.

Reklama