Hlavní obsah

Baseballisté Yankees jsou jednu výhru od triumfu ve Světové sérii

FILADELFIE

Baseballisté New Yorku Yankees porazili v dosud nejdramatičtějším duelu Světové série 7:4 obhájce z Philadelphie a už jen jedno vítězství jim chybí k 27. triumfu v klubové historii. Tým z Bronxu vede 3:1 na zápasy a letošní ročník MLB může zakončit v pondělí, kdy se hraje třetí duel za sebou na stadionu Phillies.

Článek

Domácí Philadelphii se v neděli podařilo i díky homerunům Chase Utleyho a Pedra Felize dvakrát vyrovnat vedení Yankees, na jejich tři body v závěrečné deváté směně za stavu 4:4 už ale odpověď nenašla. Základ rozhodujícího nástupu nejúspěšnějšího týmu historie založil Johnny Damon, jenž nejprve ukradl druhou metu, a když si všiml, že třetí nikdo nehlídá, doběhl i na ni.

"Johnny předvedl úžasný instinkt," pochválil jednu ze svých hvězd hlavní trenér newyorského celku Joe Girardi. "Byl jsem rád, že když jsem se rozběhl, ještě mi zůstalo něco z mých mladých nohou," poznamenal Damon, jenž ve čtvrtek oslaví 36. narozeniny.

Výhodnou situaci pro Yankees využil skvělým odpalem nejlépe placený hráč soutěže Alex Rodriguez, díky němuž Damon doběhl pro bod. "Nikdy jsem nepředvedl lepší odpal, o tom není sporu," uvedl Rodriguez, jenž hraje Světovou sérii poprvé v kariéře a konečně navazuje v play off na výkony ze základní části.

Své vítězství zpečetili Yankees díky následnému odpalu Jorgeho Posady, po němž doběhli pro další dva body Rodriguez a Mark Teixeira. Otřesení Phillies se už v druhé části směny na odpor nevzmohli a přes nadhazovače Mariana Riveru se ke skórování nedostali.

Yankees tak mají na dohled svůj první titul od roku 2000. Philadelphia se pokusí o malý zázrak - v historii Světové série zvrátilo nepříznivý stav 1:3 jen šest týmů, naposledy před čtvrtstoletím Kansas City.

Světová série baseballové MLB - 4. zápas:
Philadelphia - New York Yankees 4:7 (stav série 1:3).

Reklama