Hlavní obsah

Hororové zranění. Silákovi praskla obě kolena, v bolestech se zřítil k zemi

Moskva/Praha

Hororové představení se vyvinulo z pokusu ruského silového trojbojaře Alexandra Sedycha zvednout činku s hmotností 400 kilogramů. Děsivý incident se přihodil na evropském šampionátu organizace WRPF (World Raw Powerlifting Federation) v Moskvě.

Foto: Sport.cz

Hororové zranění Alexandra Sedycha.

Článek

Obhájce titulu se marně snažil enormní váhu zvednout, celý se viditelně třásl. Nicméně se nevzdával, ale nakonec se mu pod obrovskou tíhou zlomila obě kolena a sportovec se v obrovských bolestech zřítil k zemi.

Ihned se k němu seběhli zdravotníci a následoval okamžitý převoz do nemocnice, kde se vzpěrač podrobil šestihodinové operaci. Podle serveru Yahoo měl kromě fraktury obou kolen také utržený čtyřhlavý stehenní sval.

Sedych se nyní podle svých slov bude muset učit znovu chodit. „Teď ale musím nehybně ležet na lůžku nejméně dva měsíce. Až pak mě budou učit znovu chodit," cituje vzpěrače server.

„Musím si dát čas na zotavení. Mám znovu přišitý quadriceps a obě kolena mi dávali dohromady," dodal.

V podobných soutěžích nejde o první děsivé zranění. Loni se podobná věc přihodila na euroasijském šampionátu v Chabarovsku Jaroslavu Radaškevičovi, jemuž se při jednom z pokusů ošklivě prohnula a následně zlomila noha.

Reklama