Hlavní obsah

Trenér Sáblíkové Novák: O Martinu se nebojím, ostatní se musí o olympiádu porvat

BERLÍN

V pátek začíná v Berlíně Světový pohár v rychlobruslení. A na startu nebude chybět ani několikanásobná mistryně světa Martina Sáblíková. Dvaadvacetiletá rychlobruslařka se v pátek představí na trati tři kilometry a v neděli pojede závod na 1 500 metrů. „O Martinu se nebojím, ta si účast na olympiádě určitě vyjede,“ říká trenér Petr Novák.

Článek

Boj o účast na olympijských hrách ve Vancouveru je tady. V pátek 6. listopadu začnev Berlíně Světový pohár v rychlobruslení a na startu nebudou chybět ani čeští reprezentanti v čele s Martinou Sáblíkovou. Mistryně světa se představí na dvou tratích. „Pro Martinu bude Světový pohár v této sezóně přípravou na olympiádu. O ni strach nemám, ta si účast určitě vyjede,“ říká před začátkem soutěže trenér Petr Novák.

V berlínské hale Sportforum však bude mít i své další svěřence – Andreu Jirků, Karolínu Erbanovou, Milana Sáblíka a Pavla Kulmu. „Andrea se objeví na stejných tratích jako Martina, zázraky však od ní nečekám. Má problémy s koleny,“ vysvětloval kouč. „Ale ostatní mi dělají radost. Všichni jsou na začátku sezóny na tom lépe než loni,“ pochvaloval si Novák.

A které závody tedy zbytek výpravy pojede? „Karolína se objeví na trati tři kilometry, 1 500 metrů a ještě na kilometru. Rozhodl jsem se, že pětistovku tentokrát děvčata vynechají. Milan bude startovat v závodě na tisíc pět set metrů a Pavel na pěti kilometrech. Myslím, že by zde mohl splnit limit pro Vancouver.“

Na nervozitu není čas

Co se týče limitů, je to tak trochu alchymie. „Pro start na olympiádě je potřeba zajet limit na konkrétní trati a kvalifikovat se. Ve Vancouveru lze pak kvalifikované závodníky přesouvat. To by mohl být případ Karolíny a Martiny v závodě na kilometr. Abych mohl postavit družstvo, musí splnit limit všechna tři děvčata. Věřím, že se všichni mí svěřenci o olympiádu porvou,“ dodal Novák.

A jak se na první závod sezóny těší? „Tak nervózní ani nejsem, na to nemám čas. Stále totiž něco zařizuji. Šichta mi začíná brzy ráno a končím po půlnoci. Ani závody si tolik neužiji,“ uzavřel úspěšný kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články