Hlavní obsah

Boxer Haye chce být první, kdo pošle Valujeva k zemi

Nejlepší knokaut historie slibuje boxer David Haye před sobotním duelem s Nikolajem Valujevem. Britský vyzyvatel věří, že v norimberské hale získá titul mistra světa v těžké váze organizace WBA a stane se prvním mužem, který pošle ruského obra k zemi.

Článek

Devětadvacetiletý Haye srší před soubojem slovními ataky. Čtyřiadvacet hodin před vstupem mezi provazy vyhlásil, že soka srazí k zemi. "Sním o okamžiku, kdy sebou Valujev sekne o zem, až dostane ránu. Věřím, že to bude jeden z nejlepších knokautů historie," uvedl odhodlaně.

Vyhlášený provokatér Haye vstoupí do utkání s bilancí 31 vítězství a jedné porážky mezi profesionály. "Vyhrát knokautem je vždy bonus, ale teď jsem v pozici, že to je navíc velká výzva," řekl bývalý světový šampión v polotěžké váze.

"To není nic zvláštního, když slyšíte podobné řeči o tom, že mě chce někdo knokautovat," reagoval v klidu šestatřicetiletý Valujev. "Hodně tlachat před zápasem je jednoduché, to umí každý. Teď to ale musí potvrdit v ringu, a to ještě nikdo nedokázal," dodal.

Bestie z východu

Brit je téměř o 50 kilogramů lehčí a o 22 centimetrů menší než 213 centimetrů vysoký Valujev, přezdívaný Bestie z východu. Rus bude bojovat již o své 51. vítězství, přičemž prohrál jen jednou.

Haye se snažil od vyhlášení duelu v červenci Valujeva slovně "odrovnat" všemi možnými způsoby. Mimo jiné vzkazoval soupeři, že ho děsí jeho zarostlý hrudník. "Nejsem nadšený z toho, že budu mít ty mastné chlupy v obličeji," hlásil Brit do světa v říjnu.

Před utkáním prý Haye sledoval filmy s monstry, jakými jsou King Kong, Godzilla a Frankenstein. "Abych svou mysl udržel nabuzenou, protože chci tu bestii poslat na kolena," pronesl boxer.

Valujev zůstával celou dobu bez emocí a pečlivě se na souboj připravoval. Imitoval si souboje s o hlavu nižším sokem. "Simulovali jsme si Angličanův styl a myslím, že se nám to v tréninku dařilo velmi dobře. Nikolaj pracoval hodně na kondici, ale je i technicky a takticky výborně připraven," řekl kouč ruského boxera Alexander Zimin.

Reklama